Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΕΞ: Θα ανεφοδιαστεί κανονικά το αεροσκάφος του ΥΠΕΞ της Συρίας

elefvenizelos
Τη διαβεβαίωση ότι οι Αρχές ακολουθούν τη διαδικασία ελέγχου, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διεθνούς εμπάργκο και ότι μετά την περαίωσή της, το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για τον προορισμό του, παρέχει το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την παραμονή στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» συριακού αεροσκάφους, που μεταφέρει τη διπλωματική αποστολή της χώρας στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, στη Γενεύη.
 Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων και της συριακής τηλεόρασης, έγινε γνωστό από το ΥΠΕΞ ότι υπάρχει διεθνής κανονισμός, που πρέπει να τηρηθεί και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, το αεροσκάφος θα εφοδιαστεί με καύσιμα και θα αναχωρήσει.
 Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχε καθηλωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το συριακό Τουπόλεφ που μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, ζητώντας ανεφοδιασμό. Ωστόσο, το αεροσκάφος δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί λόγω του εμπάργκο στο καθεστώς Άσαντ.
Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς, οι οποίοι μεταβαίνουν στη Γενεύη για την αυριανή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία

ysterografa.gr