Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Νέα κίνηση Δημοτών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με επικεφαλή τον Βλάση Τσιώτο

  Μια νέα Kινηση Δημοτών δημιουργήθηκε στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Σε συγκέντρωση δημοτών  που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο ξενοδοχείο "Απόλλων"  του Ξυλοκάστρου , ο επικεφαλής της νέας αυτής κίνησης Βλάσης Τσιώτος ανέπτυξε τις θέσεις και τους στόχους της ομάδας.
Ο κ. Τσιώτος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανάφερε:  
«Είμαστε μια ομάδα ατόμων που θέλουν να ενωθούν δημιουργώντας έναν υγιή οργανισμό χωρίς κομματικά χρίσματα (κρυφά ή φανερά), χωρίς δακτυλίδια και βραχιόλια διαδοχής, χωρίς συναλλαγές με κομματάρχες, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι περιφέρουν το σακούλι με τις ψήφους των δημοτών (τις δικές μας ψήφους) και να παζαρεύουν με αυτές νιώθοντας παντοδύναμοι».
Μετά τη βασική ομιλία του επικεφαλής της κίνησης  η συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξε  άλλη μια φορά  την ανάγκη του κόσμου να έχει άποψη και λόγο στα Δημοτικά δρώμενα. Η συγκέντρωση άλλωστε  που προσφερόταν για ανοικτό διάλογο, έγινε  ελεύθερα χωρίς ατομικές προσκλήσεις και αποκλεισμούς και εκπροσωπήθηκε από όλα τα τοπικά διαμερίσματα.
Κλείνοντας τη βραδιά ο Βλάσης Τσιώτος έδωσε το στίγμα της νέας αυτής προσπάθειας: «Είμαστε μια ομάδα πολιτών που γεννήθηκε από τις ανάγκες των καιρών και έχει σαν βασικό στόχο την αφύπνιση, ενεργοποίηση και συμμετοχή των συμπολιτών μας για τα θέματα που τους αφορούν. Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας και δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Δεν θα δεχθούμε όμως από πουθενά λογικές παζαριού, εκβιασμού ή καισαρισμού. Επιθυμούμε και θα το πετύχουμε να συνδυάσουμε την εμπειρία και τη γνώση με τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητα. Για να καταφέρουμε όμως αυτό που εμείς ονομάζουμε επανάσταση της λογικής, σας θέλουμε όλους δίπλα μας συμμέτοχους και όχι απλούς ψηφοφόρους».
Η   βραδιά  ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε όλους ισχυρή την αίσθηση και ανανεωμένη την ελπίδα πως κάτι διαφορετικό διαμορφώνεται στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  με καθαρή στόχευση,  ανεξάρτητη ματιά  και ουσιαστικές προτεραιότητες για τους πολίτες.