Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Μπέπε Γκρίλο σατιρίζει τον Άδωνη!

Beppe-Grillo-Adonis-Georgiadis
Ο κωμικός που έγινε πολιτικός και απειλεί να αναστατώσει την ομαλή πορεία της Ιταλίας στην Ενωμένη Ευρώπη, ασχολήθηκε στο προσωπικό blog του με τον Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή το θέμα με το εισιτήριο των 25 ευρώ για την είσοδο και νοσηλεία σε ένα ελληνικό νοσοκομείο, που τελικά υποχρεώθηκε να πάρει πίσω ο Υπουργός Υγείας, μετά τη σχετική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του “Κινήματος των Πέντε Αστέρων”, που διατηρεί δημοσκοπική δυναμική πέριξ του 20% στην Ιταλία, δημοσίευσε στο προσωπικό blog του σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα, με τίτλο “Το νέο ελληνικό χαρτονόμισμα των 25 ευρώ”, και φωτογραφία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο χαρτονόμισμα.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Μπέπε Γκρίλο στο blog του.
“Αυτό είναι το νέο ελληνικό χαρτονόμισμα των 25 ευρώ. Το νέο τέλος των 25 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014 για όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα ελληνικά νοσοκομεία έχει δημιουργήσει μια τεράστια δημόσια κατακραυγή.
Το μέτρο που ψηφίστηκε το 2012 από την εκτελεστική εξουσία, στοχεύει στη συγκέντρωση εσόδων 110 εκατομμυρίων ευρώ, για να καλύψει το κράτος τρύπα που υπάρχει στα δημοσιονομικά, και να εξοφλήσει τους διεθνείς πιστωτές. Συντηρητικοί πολιτικοί, όπως ο σημερινός Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, το περιγράφουν ως «μοχλό αλληλεγγύης» για τους ασθενείς χωρίς ασφάλιση”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το blog του Μπέπε Γκρίλο έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως και οι προσωπικοί λογαριασμοί του στα social media. Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter για παράδειγμα, στο οποίο ανέβασε το σχετικό post, έχει 1.350.000 followers!

ysterografa.gr