Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου "Στις ράγες της μνήμης" του Ιωάννη Σ Παπουτσάκη


 "Στις ράγες της μνήμης" είναι ο τίτλος του πρώτου  βιβλίου ποιητικής ανθολογίας του συμπολίτη μας, με καταγωγή από το Δερβένι, δημοσιογράφου Ιωάννη Σ Παπουτσάκη, που η παρουσία του έγινε απόψε στις 8 το βράδυ , στο Δημαρχείο Καισαριανής. 
 papoutsakis02Ο Γιάννης  είναι εδώ και πολλά χρόνια εραστής της ποίησης. Ξεκίνησε να γράφει από παιδί και σήμερα έχει υλικό στα χέρια του, το οποίο γεμίζει και μία και δύο ποιητικές συλλογές… 
Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που, πέρα από την τεράστια γνώση του για τον αθλητισμό και τη μουσική, μιλάει υπέροχα ελληνικά,  διαθέτει μοναδική χροιά, που νιώθει παιδί, που θεωρεί την αγάπη το καλύτερο εφαλτήριο για κάθε προσπάθεια. Για εκείνον η αγάπη είναι το ίδιο σημαντική με αυτή καθαυτή την ύπαρξη! Απολυμένος από την ΕΡΤ όπου ασχολήθηκε ως συντάκτης στο παλαι ποτέ περιοδικό, "Ραδιοτηλεόραση" , στην περιγραφή ποδοσφαιρικών αγώνων στο  ραδιόφωνο καθώς και τις εκπομπές που έχει κάνει για τη μουσική και δη για τη μουσική για τον κινηματογράφο καθώς είναι φανατικός "έραστης" της 7ης τέχνης.


Η πρώτη ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη  υπό τον τίτλο «Στις ράγες της μνήμης» που κυκλοφορεί σύντομα, με το εξωφυλό της να κοσμούν  οι ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Δερβενίου, της γραφικής κωμόπολης της Κορινθίας που τόσο αγαπά,  προσφέρεται να μας πάει βόλτα στο φθινοχείμωνο, φυτεύοντας στο γκρίζο ανοιξιάτικα μπουμπουκάκια, τοποθετώντας λωρίδες φωτός στο ποιητικό σούρουπο, κάνοντάς μας να μουρμουρίσουμε υπερήφανα, πριν το φωνάξουμε ίσως, πως «Δεν θα τους περάσει»! Υπόσχεση, γλυκιά μελαγχολία, νοσταλγία, πασπαλίσματα οργής και όχι μόνο είναι τα συστατικά…

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά η αποψινή.Μια βραδιά που θα θυμάται σε όλη τη ζωή ο Ιωάννης Παπουτσάκης .Δεκάδες φίλοι του αγαπημένοι, καλλιτέχνες, παλιοί συμμαθητές που είχε χρόνια να δει, συνάδελφοι του από την ΕΡΤ, ήταν όλοι εκεί, συνεπιβάτες στο τρένο που ξεκίνησε το ταξίδι του ''Στις ράγες της μνήμης''.
Μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα, μνήμες, ζεστασιά, ψυχή...
Με υπέροχες απαγγελίες από την Άννα Αδριανού, τον Νίκο Βερλέκη, την Όλγα Μουργελά και τον Λευτέρη Ελευθεριάδη, με μαγικές νότες από τον συνθέτη Μιχάλη Τερζή και με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο να κατακλύζει με τη φωνή του την αίθουσα του Δημαρχείου Καισαριανής.Τους οποίους ο Γιάννης ευχαριστεί όλους από καρδιάς!