Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Δένδιας: Δεν βαδίζουμε στα τυφλά για το χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη

dendias
Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» ξεκαθαρίζει ότι η αστυνομία δεν βαδίζει στα τυφλά αναφορικά με το χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη, όπως και για τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο.
Για την ανησυχία που είχε εκφράσει προ εβδομάδων για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπενθύμισε πως «είχα αναφέρει επί λέξει, σε συνέντευξή μου στις 24/11/2013, ότι “θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ο επόμενος στόχος”.Αλλά στην πράξη αυτό σημαίνει ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει η χώρα εδώ και έξι χρόνια, είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες οι δυνητικοί στόχοι, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να φυλαχθούν απόλυτα ούτε από το σύνολο της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας».
Αναφορικά με τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη τόνισε:
«Θα πρέπει να διερωτηθούμε ως Πολιτεία και ως κοινωνία πως φτάσαμε στο σημείο το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης να υποπίπτει σε τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη στο παρελθόν, να αφήνεται, δηλαδή, ελεύθερος επικίνδυνος τρομοκράτης λόγω παρέλευσης 18μήνου και να μην έχει υπάρξει οιαδήποτε συνέπεια σε όσους τυχόν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός».
Για τις σχέσεις της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα επισήμανε ο κ. Δένδιας: «Μία σειρά από ενδείξεις αποκαλύπτει, δυστυχώς, ότι υπάρχει ώσμωση».
Αναλυτικά η συνέντευξη του κου Δένδια  στο ysterografa.gr