Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός! Νέο κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται να "χτυπήσει" τις ΗΠΑ και τον Καναδά

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρές χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Ήδη από την αρχή του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι από την κακοκαιρία ενώ έχουν διακοπεί και οι αεροπορικές συγκοινωνίες.
Την ίδια ώρα που το κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ "θερίζει" ζωές, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού...
Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία έπεσε το βράδυ ακόμη και στους -18 βαθμούς και ο νέος δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντι Μπλάσιο συνέστησε στους νεοϋορκέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
 Περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες άλλες καθυστέρησαν από και προς τα τρία αεροδρόμια της μεγαλούπολης, το Νιούαρκ, το Λα Γκουάρντια και το JFK Ειδικά το διεθνές αεροδρόμιο JFK έκλεισε για τρεις ώρες προτού ανοίξει και πάλι σταδιακά, καθώς ο ήλιος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη.

 Στη Βοστόνη περισσότερες από 190 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 500 στη Φιλαδέλφεια όπου η θερμοκρασία ήταν στους -16 βαθμούς. Ρεκόρ χιονιού καταγράφηκε στο Μπόξφορντ, βόρεια της Βοστόνης όπου έπεσαν 61 εκατοστά και η θερμοκρασία ήταν κάτω από τους -20 βαθμούς την Παρασκευή. Συνολικά, περίπου 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στον Καναδά, το πολικό ψύχος έχει χτυπήσει όλες τις περιφέρειες της ανατολικής περιοχής. Στο Κεμπέκ το θερμόμετρο έδειξε -29 βαθμούς την Παρασκευή μετά από τη θερμοκρασία ρεκόρ των - 33,9 βαθμών την Πέμπτη. Ο υδράργυρος έπεσε στους -44 βαθμούς σε περιοχή 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS