Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσόρι με τα δώρα! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ 4-0


 Παίζοντας στο ρελαντί και με τον Ντομίνγκες να πετυχαίνει ένα γκολ και να δίνει δύο ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 την Καλλονή στο Φάληρο και άρχισε το 2014… όπως τελείωσε το 2013.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 13ο λεπτό με κοντινό σουτ του Σαβιόλα. Αυτή ήταν και η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν έπιασαν καλή απόδοση και κυρίως απείλησαν στη συνέχεια από τα λάθη των φιλοξενούμενων. Ωστόσο είτε η αστοχία (16' Κάμπελ), είτε ο Σιδεράκης (22' σε Φουστέρ, 24' σε Ντομίνγκες) κράτησαν το σκορ στο 1-0. Αξιοσημείωτο ότι μετά το 29' (άστοχο φάουλ του Ντομίνγκες), ο Ολυμπιακός δεν είχε ευκαιρία.
Στο ίδιο διάστημα, η Καλλονή αρχικά έριξε το βάρος στην άμυνα, όμως τα πολλά λάθη των παικτών της εξέθεσαν την άμυνά της. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να βγαίνει μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να μπει απειλητικά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η μοναδική της καλή στιγμή ήρθε στην εκπνοή με την άστοχη εκτέλεση φάουλ του Ποντάνι, ενώ στο 20' «έχασε» τον Καζάκη λόγω τραυματισμού (στη θέση του έκανε ντεμπούτο ο Νιαμπούγιου).
Και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γρήγορο γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Ντομίνγκες στο 54'. Η νίκη είχε, ουσιαστικά, εξασφαλιστεί και οι «ερυθρόλευκοι», αν και πάλι δεν «πάτησαν γκάζι», συνέχισαν αξιοποιώντας και τα πολλά αμυντικά προβλήματα των φιλοξενούμενων.
Ετσι, ήρθε το 3-0 από τον Μανωλά στο 65' και το 4-0 από τον νεοεισελθόντα Μασάντο στο 75', ενώ Ντομίνγκες (69'), Μασάντο (82') και Σαβιόλα (84') μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ. Στο ίδιο διάστημα ο Μίτσελ είχε τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές ξεκουράζοντας παίκτες.
Οσο για τους φιλοξενούμενους; Οι ανασταλτικές αδυναμίες ήταν καθοριστικές, ενώ στο τέλος «άγγιξαν» το γκολ της τιμής με τους Ντος Σάντος (85') και Ναμπούγιου (90'+1').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης (72' Μασάντο), Σάμαρης (66' Εντινγκά), Κάμπελ, Φουστέρ (56' Βάις), Ντομίνγκες, Σαβιόλα
ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Μαρσέλο, Γιουκαρής (78' Ντάμπος), Μανούσος (69' Βαλιός), Ντος Σάντος, Λεοζίνιο, Καζάκης (20' Ναμπούγιου).