Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσίπρας σε στρατηγική "πρωθυπουργήσιμου"

Alexis-Tsipras-Kostas-Karamanlis
Το τελευταίο διάστημα, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα μοιάζει προσανατολισμένο στο να… εξαιρέσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και, παρακάμπτοντας το μόνιμο πρόβλημα που προκαλεί στην εικόνα του Αλέξη Τσίπρα η διαρκής μάχη των συνιστωσών, και η πολυφωνία που τις περισσότερες φορές ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα, να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο “πρωθυπουργήσιμου”, που θα ενισχύσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που εξακολουθεί να βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο σε επίπεδο προσωπικής δημοφιλίας όσο και πρωθυπουργικής καταλληλότητας.
Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσονται κινήσεις όπως η επίσκεψη σε μεμονωμένους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, και το “μήνυμα” που εστάλη αναφορικά με τις υποθέσεις διαφθοράς που θα πρέπει να εξιχνιαστούν, καθώς και το ταξίδι που προετοιμάζεται στην Ιταλία, ώστε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Όπως φυσικά και το επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος.
Στην Κουμουνδούρου κατανοούν ότι όσο δεν δυναμώνει η προσωπική εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, η έκβαση των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα παραπέμπει σε θρίλερ διαρκείας. Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένεται πύκνωση πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων του Αλέξη Τσίπρα, που θα έχουν… προσωποκεντρικό προσανατολισμό.

ysterografa.gr