Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς: Προγράμματα 4,4 δισ. για την ανεργία

samaras
Την αντιμετώπιση της ανεργίας έθεσε ως κυβερνητική προτεραιότητα για το 2014, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προήδρευσε νωρίτερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
«Τα προγράμματα αυτά είναι μόνον η αρχή» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δράσεις, που υλοποιούνται από το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικής δαπάνης 4,4 δισ. ευρώ, που απευθύνονται σε 440.000 ωφελούμενους.
Οι δράσεις αυτές στηρίζονται σε τρεις πυλώνες. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το πρόγραμμα «εγγυήσεων για τη νεολαία» (Youth Guarantee), και την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014- 2020.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία πρέπει να είναι η προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το 2014, τονίζοντας πως μόνον έτσι θα υπάρξει ο ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός και ο συντονισμός των δράσεων και των πόρων από το σύνολο της Κυβέρνησης (με ενεργή συμμετοχή των αναπτυξιακών Υπουργείων), ώστε να ανασχεθεί ο εφιάλτης της ανεργίας, να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Είναι ακόμη θετικό ότι προχωρεί η υλοποίηση των Προγραμμάτων που υιοθετήθηκαν μετά από προτάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό της Κοινωφελούς Εργασίας».

Ο Δημήτρης Στρατούλης σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας λέγοντας  οτι.«Τα μέτρα για την «αντιμετώπιση» της ανεργίας που εξήγγειλαν σήμερα ο πρωθυπουργός  είναι μια κακόγουστη επανάληψη πολυχρησιμοποιημένων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ" και τόνισε ότι "Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικού τύπου ληγμένα πυροτεχνήματα, εφόσον συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας".