Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ν. Νικολόπουλος: Γιατί ρε λεβέντες,αφού το μέτρο των 25ευρώ ήταν καλό,το πήρατε πίσω άρον-άρον και το βάλατε υπόθετο;


Εσείς δεν το ψηφίσατε, μόνοι σας, εν τω μέσω της νυκτός, και με κομματική πειθαρχία, και χειροκροτούσατε μετά;
Πού είναι τώρα εκείνος ο ρεζίλης ο Γιατρουδάτος, που μόλις χθες έλεγε ότι είναι αναγκαίο για να μην "μπαινοβγαίνουν οι τζαμπατζήδες τα βράδια στα νοσοκομεία"(!!!), να το υπερασπιστεί;
Πού είναι ο λαλίστατος  υπουργός Υγείας να επιχειρηματολογήσει με το νεοφιλελεύθερο τουπέ του;
Η εξέλιξη σε σχέση με το εισιτήριο των 25 ευρώ για την εισαγωγή για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο αποτελεί την καλύτερη ακτινογραφία του ελληνικού πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού αδιεξόδου.
Αποτελεί την επιτομή του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας εδώ και δεκαετίες ο οποίος μας οδήγησε στη χρεοκοπία.
Όπου σημασία δεν έχει να χαράσσεις στρατηγική και να λύνεις προβλήματα, αλλά να τα μπαλώνεις για να περάσουν μερικοί μήνες ή μερικά χρόνια και η «βόμβα» να σκάσει στα χέρια κάποιου επόμενου κορόιδου.
Τα προβλεπόμενα έσοδα από το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία ποικίλει από 40 εκατ. ετησίως μέχρι και 10 εκατ. μετά αλλεπάλληλες εξαιρέσεις αναξιοπαθούντων.
Μικρό έσοδο για την φασαρία που έγινε αλλά και το έλλειμμα αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης με το οποίο χρέωσε την κυβέρνηση. Αν και μικρό ποσό, ήταν αποκαλυπτικό του μεγέθους της κρίσης ακυβερνησίας που διακρίνει την ελληνική κοινωνία.
Μια χρηματική συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δημόσιες υπηρεσίες δεν έχει πάντα σκοπό τα έσοδα αλλά κυρίως την εμπέδωση της πεποίθησης πως τίποτα δεν είναι δωρεάν, άρα όλες οι πλευρές οφείλουν να αντιδρούν στις σπατάλες. Χρεοκοπήσαμε γιατί για δεκαετίες κυριάρχησε η νοοτροπία πως οι δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες είναι τζάμπα... Αυτό είχε σαν συνέπεια κανένας να μην ενδιαφέρεται για τις σπατάλες και τη διαφθορά. 
Ποτέ και τίποτε δεν είναι τζάμπα... Κάποιος πληρώνει πάντα.
Ξέρω πολλούς που για μια υπόθεση, η οποία σε ιδιωτικά νοσοκομεία θα χρειαζόταν 2-3 μέρες εισαγωγής, στα δημόσια νοσοκομεία έμειναν 10-15 ημέρες. Το 25εύρω σε αυτή την περίπτωση καμιά συμβολή στην εξοικονόμηση δεν θα είχε.
Αυτό που με τρομάζει είναι η ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση και η τρόικα υιοθέτησαν ένα μέτρο χωρίς να μελετήσουν τα οφέλη και τις επιπτώσεις του και η ευκολία με την οποία η Βουλή το είχε ψηφίσει.
Ακόμη περισσότερο με τρομάζει η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση βρίσκει το ισοδύναμο των 10-40 εκατ. από τα εισιτήρια στα δημόσια νοσοκομεία στην αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων.
Πρόκειται περί ηλιθίων ή κερδίζουν χρόνο;
Ενας φόρος ακόμη στα τσιγάρα δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση των εσόδων κατά 10-40 εκατ. ευρώ. Κατά την ταπεινή άποψη της κοινής λογικής και των απλών οικονομικών, ένας φόρος ακόμη στα τσιγάρα σημαίνει μείωση των εσόδων του δημοσίου κατά πολλαπλάσιο πόσο του προϋπολογιζόμενου. 
Δεν είμαι καπνιστής και άρα θιγόμενος προσωπικά από το μέτρο. Συμφωνώ με την αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους κλειστούς χώρους. Θεωρώ αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα του καθενός να καπνίζει ή να κάνει ό,τι άλλο θέλει αρκεί να μην ενοχλεί κανέναν άλλο. Επίσης, θα θεωρούσα λογικό οι καπνιστές να πληρώνουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές επειδή είναι πιθανότερο να επιβαρύνουν το δημόσιο σύστημα υγείας.
Η περίπτωση της υπερφορολόγησης των τσιγάρων όμως, εκτός από δείγμα της απουσίας σχεδίου και των σπασμωδικών κινήσεων της κυβέρνησης, αποτελεί ένα εκπληκτικό μάθημα του τρόπου που λειτουργεί η οικονομία και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι.
Όλα τα μέτρα, όλους τους νόμους έτσι στο πόδι τους φτιάχνετε!
Κι αν περάσουν πέρασαν...
Εις υγείαν των κορόϊδων!
Αν όμως βρεθεί αντίδραση, τάχα "κόπτεσθε δια το καλόν" του πολίτη!
Όλα πρόχειρα, όλα χωρίς δεύτερη σκέψη και μελέτη...
Σάμπως στο σβέρκο σας θα τα εφαρμόσετε;
Τώρα πώς βρήκατε "ισοδύναμα", και μάλιστα μέσα σε μιά μέρα;
Αλλά έτσι είναι το χούι σας. 
Ρίχνει ο ένας μία πορδή, σπεύδετε όλοι να πάρετε άρωμα και να συμφωνήσετε!
Καμόρα Α.Ε.! Αρκεί να εισπράττετε!
Βρέθηκαν όμως τώρα μερικοί πασόκοι που νομίζοντας ότι έτσι θα διασωθούν, απείλησαν τον αρχηγό τους: "ή το παίρνεις πίσω ή σε σχολάμε!".
Πράγμα που σήμαινε ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση.
Βγήκε λοιπόν η Αυτού Χυδαιότης και είπε, θρασύτατα όπως πάντα: Την απόσυρση του μέτρου πρέπει να την πιστωθεί το ΠαΣοΚ!
Τί να πιστωθεί ρε αρχικαραγκιόζη ; Πολιτικός χαρακτηρισμός κατά τον ίδιο! 
Πριν δέκα μέρες δεν την ψηφίσατε;Βγήκε και το πρωθυπουργεύον χανουμάκι των Βρυξελλών και με προσωπική του πιά παρέμβαση(!!!), ανέστειλε το μέτρο! 
Για να διασώσει την κυβέρνηση και το τομάρι του. 
Όχι ότι τον έπιασε ο πόνος για τον λαό!

xristianodhmokratiko.komma.el