Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ......


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Όταν ακούω την λέξη "λαϊκισμός", έρχεται αυτόματα στο μυαλό μου η εικόνα ενός πολιτικού που απευθύνεται σε έναν συναδελφό του με έντονο ύφος, λεγοντάς του : αυτά που λέτε σας κάνου λαϊκιστή.......
Συνήθως, στις τηλεοπτικές συζητήσεις, ή πιο σωστά στις τηλεοπτικές κοκορομαχίες των πολιτικών (μας), η κατηγορία "λαϊκιστής" απευθύνεται προς αυτόν που τάζει προς τους ψηφοφόρους. Και ως γνωστόν ο "τάξας" δεν χάνει ποτέ !
Ανάλογα με την εποχή, λοιπόν. Στην εύκολη εποχή, λαϊκιστής ήταν αυτός που προσπαθούσε να κερδίσει ψήφους κινδυνολογώντας. Στη δύσκολη εποχή, λαϊκιστής έγινε αυτός που τάζει στον κόσμο βελτίωση των συνθηκών της ζωής του. Λες και το πολιτικό μας σύστημα έχει αποφασίει ότι πρέπει να εξαλειφθεί ο μέσος έλληνας για να "σωθεί η χώρα" και "διαφέρει" αυτός που "δεν συμφωνεί" !

Υπάρχει όμως και μία άλλη άποψη του θέματος. Ο λαϊκιστής επ ευκαιρία ! 
Τον Μάϊο του 2014, δηλαδή σε πέντε μήνες, θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Και ω ! του θαύματος, άρχισαν να προκηρύσσονται το ένα μετά το άλλο, προγράμματα που προσφέρουν θέσεις εργασίας για πέντε μήνες στους Δήμους της χώρας. Σύμπτωση ; Φυσικά ! Μόνο που στην πορεία γράφτηκε στον ημερήσιο τύπο ότι ο ΟΑΕΔ αλλοίωσε τα αποτελέσματα των τελικών πινάκων κατάταξης και δικαιούχοι έγιναν επιλαχόντες, αλλά και επιλαχόντες έγιναν άμεσα δικαιούχοι.
Προφανώς και αυτό τυχαίο ήταν. Όπως πριν μερικούς μήνες εντελώς αμερόληπτα αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ δεν εξαιρούνται από τις λίστες των απολύσεων, γιατί έκρινε ότι και το ΑΣΕΠ δεν είναι "αξιόπιστο" πλήρως. Εντελώς συμπτωματικά όμως, ακόμα και σήμερα τα "παράθυρα" λειτουργούν άψογα !
Να όμως που υπάρχει και συνέχεια, και ήρθε η στιγμή, ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας να αποδείξει ότι είναι ευαίσθητος και ανησυχεί για τον πολίτη που υποφέρει.
Δεν έχει καμία σημασία αν τα σαίνια της πολιτικής μας έχουν ψηφίσει φόρους ακόμα και για τα νεογέννητα. Δεν έχει καμία σημασία αν έχουν ψηφίσει νόμους που απειλούν με κατάσχεση το σπιτάκι σας επειδή χρωστάτε 100 ευρώ στην εφορία. Δεν έχει καμία σημασία αν έχουν ψηφίσει νόμους που προσθέτουν προσαυξήσεις στις καθυστερημένες οφειλές προς την εφορία με επιτόκιο 8.5 % (όπως οι τράπεζες) ! Δεν έχει καμία σημασία αν έχουν νομοθετήσει την εκ περιτροπής εργασία, τους μισθούς 400 ευρώ, το ελεύθερο ωράριο, την περικοπή του επιδόματος ανεργίας, την πληρωμή των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους, την ποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, την αύξηση της τιμής το ρεύματος δέκα φορές τα προηγούμενα τρία χρόνια, το χαράτσωμα της μικροπεριουσίας με επτά διαφορετικούς φόρους. Σημασία έχει ότι οι άνθρωποι ανησυχούν. Έτσι, εν μέσω χειμώνα, είδαν ότι υπάρχουν γύρω στο μισό εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, και αποφάσισαν να τα βοηθήσουν !
Το φαινόμενο της διακοπής ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών από την ΔΕΗ, εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, που κυρίως συσσωρεύονται εξαιτίας του χαρατσιού στην ακίνητη περιουσία (τέως ΕΕΤΗΔΕ και νυν ΕΕΤΕ) έχει πλέον διογκωθεί και συνεχίζει να διογκώνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Όμως ευτυχώς, που έρχονται οι δημοτικές εκλογές, και οι Δήμαρχοι της χώρας αποφάσισαν να βάλουν μπροστά τα στήθη τους για να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που διαχειμάζουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στο ψύχος. Χρειάστηκαν βέβαια και τέσσερις θάνατοι νέων παιδιών, αλλά το αποτέλεσμα έχει σημασία. Ότι οι Δήμαρχοι και υποψήφιοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ευαισθητοποιήθηκαν ! Μάλιστα αγαπητοί μου. Οι Δήμαρχοι αγωνίζονται πλέον για να επανασυνδεθούν τα φτωχά νοικοκυριά με το ρεύμα της ΔΕΗ και ζητάνε να αναλάβουν οι Δήμοι την αποπληρωμή των λογαριασμών των φτωχών οικογενειών που η κακιά ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα ! Βεβαίως !
Να γελάσουμε τώρα ή μετά ; Τώρα προέκυψε η ευαισθητοποίηση των Δημάρχων. Μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Πριν από δύο χρόνια που το πρόβλημα ήταν πάλι έντονο, δεν είχε "ευαισθητοποιηθεί" κανένας. Πολλές από τις οικογένειες που σήμερα δεν έχουν ρεύμα εξαιτίας χρεών προς την ΔΕΗ, βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πάνω από ένα ή δύο χρόνια. Τώρα όμως, πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, οι Δήμαρχοι και αυριανοί υποψήφιοι, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.
Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι λαϊκισμός. Να επιτρέπεις από την μία τον βασανισμό, και μετά να έρχεται ο βασανιστής και να σου σκουπίζει το αίμα από τις πληγές.
Που οδηγούν την ελληνική κοινωνία όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι πολτικίσκοι ; Δεν τους φτάνει η οικονομική εξαθλίωση ; Επιδιώκουν και την ηθική και συνειδησιακή εξαθλίωση ;
Βασική υποχρέωση του Κράτους είναι να παρέχει στους πολίτες και ειδικά στους πιο αδύναμους εξ αυτών, όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση και την αξιοπρεπή διαβίωση. Φυσικά αυτό ισχύει για ένα σοβαρό Κράτος και όχι για το Ελληνικό, που έχει πετσοκόψει τα επιδόματα ακόμα και των ατόμων με αναπηρίες.
Αυτή η "ευαισθησία" εμένα με τρομάζει, γιατί δεν γνωρίζω τι υπάρχει για την συνέχεια στο μυαλό όλων αυτών. Οι ίδιοι άνθρωποι που ωραιοποιούν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποφεύγοντας να κοιτάξουν και να δεχτούν τα λάθη τους και με αξιοπρέπεια να αποχωρήσουν, εμφανίζονται ως φιλεύσπλαχνοι και φιλάνθρωποι. Ενώ οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους έφεραν την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση. Και το πιο αισχρό είναι ότι σε αυτή την στιγμή της δυστυχίας και της ταπείνωσης για τον ελληνικό λαό, χρησιμοποιούν την δυστυχία και την μιζέρια ως προεκλογικό πυρηνικό όπλο.
Αυτό είναι ο λαϊκισμός λοιπόν. Και προφανώς, το διπολικό πολιτικό σύστημα που η αμορφωσιά και ο παρωπιδισμός μας εξέθρεψε, θα αναζητήσει να τραφεί από τις σάρκες των ψηφοφόρων του, γιατί απέδειξε ότι μόνο ως τροφή τους βλέπει και όχι ως ανθρώπους. ΑΝ ίσχυε το δεύτερο, αυτό το πολιτικό σύστημα, δεν θα είχε επιτρέψει διαχρονικά να φτάσει η χώρα σε αυτό το σημείο.
Αν λοιπόν, διαθέτετε ευαισθησία κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, κινηθείτε αθόρυβα και κάντε τα αυτονόητα. Και αν οι πολιτικοί σε κυβερνητικό επίπεδο, διαθέτετε την ελάχιστη ευαισθησία για τις δυσκολίες που περνάει σήμερα ο απλός πολίτης, ασχοληθείτε περισσότερο με την προστασία του παρά με την εξολόθρευση του μέσω των φόρων και της ανεργίας.
Ζούμε πραγματικά σε μία τρελή εποχή. Αλλά δεν θα σας χαριστούμε να μην σκεφτόμαστε !
Ακούει κανείς !
Γρηγορείτε !

logiastarata.gr