Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

Mesogaias-Nikolaos
Twitter@EmOikonomidis
Στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαου, η Ελλαδική Εκκλησία έχει βρει έναν ιεράρχη με διαφορετική και περισσότερο “ομιλούσα” φωνή. Οι παρεμβάσεις του για ζητήματα αιχμής και κοινωνικής αλληλεγγύης άλλωστε, χωρίς να είναι συχνές είναι διακριτικά στοχευμένες και καίριες, ώστε να αποτελούν ερέθισμα για να πάει πιο μακριά η κουβέντα σχετικά με την Ελλάδα της κρίσης. Και κυρίως, την Ελλάδα μετά και πέρα από τη βαθιά και σύνθετη αυτή κρίση, στον επίλογο της οποίας η κοινωνία ψάχνει τους πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας.
Αύριο, στην ονομαστική εορτή του, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας δεν θα δεχθεί στη Μητρόπολη τους πολίτες, όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, καθώς θα βρίσκεται στα Μύρα της Λυκίας, προκειμένου να συλλειτουργήσει στη βασιλική του Αγίου Νικολάου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, δηλαδή τον φυσικό ηγέτη της σημερινής Ορθοδοξίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν εκείνος ο οποίος έστειλε τη σχετική πρόσκληση στον Μητροπολίτη Μεσογαίας, κάτι άλλωστε που έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

ysterografa.gr