Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Επιτέλους γκρεμίστηκε το «ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;»

 
Γράφει ο  Χρήστος Πασαλάρης
 
Ξεμπέρδεψε το Σάββατο η ελληνική βουλή (η πλουσιότερη  βουλή όλων των εποχών) και πάει για διακοπές, σφυρίζοντας «έξω φτώχεια»!.. Ξεμπέρδεψε λαχανιασμένη  με τους πλειστηριασμούς, με το φόρο ακινήτων, με τη  διακοπή χρηματοδότηση της «Χρυσής Αυγής» (που επιμένει στην 3η θέση - με το Γλέζο, τη Ζωή και άλλους 28 να μη λένε Ναι ), αλλά  δύσκολα θα ξεμπερδέψει με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ίσως το μεγαλύτερο της μεταπολεμικής Ελλάδας, παρά το  «όχι» των 167 στην, έστω και «νερωμένη», πρόταση  Τσίπρα για Εξεταστική.

Ξεμπέρδεψαν  οι 300 εθνοπατέρες, αλλά οι  νοικοκυρές, που σήμερα μετράνε τα λιγοστά ευρώ τους χαζεύοντας τις καταστόλιστες βιτρίνες, δεν έχουν άλλη σκέψη και άλλη συζήτηση από τα θηριώδη «πόθεν έσχες» πολλών εξ αυτών. Φασκελώνουν δε και με τα δύο  χέρια τον εις Μαλαισίαν ευδαιμονιζόμενον  Μιχάλη Λιάπη, (πρώην υπουργό Μεταφορών και Πολιτισμού), που έκανε ρεζίλι, όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και  τη δύστυχη Ελλάδα  στον έξω κόσμο…

Οι σκεπτόμενοι πολίτες θυμούνται αυτές τις μέρες τη σοφή κουβέντα του κυρ Γιώργη από την Κρήτη προς πάντα «έχοντα και κατέχοντα»:  ΠΡΟΣΕΧΕ, ΦΙΛΕ, ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΕΧΕ!. Και αναρωτιούνται πόσες  αβαρίες, πολύ χειρότερες αυτών του Λιάπη, κινδυνεύουν να κάνουν οι εθνοπατέρες που κατέχουν αυτές τις αστρονομικές περιουσίες  (ιδιαίτερα οι αρχηγοί) είτε για  να τις αυγατίσουν είτε για να τις περισώσουν… 

Ευτυχώς δε που δεν περνάει πια εκείνη η ρωμέικη μαγκιά του μπάρμπα από την Κορώνη:  «Ξέρεις ρε ποιός είμαι εγώ;». Και ευτυχώς που οι αστυνομικοί του Δένδια πέρασαν  ασυζητητί τις χειροπέδες στον Μιχάλη Λιάπη παρόλο που κατάλαβαν ποιος ήταν…

Αχόρταγα θύματα της απληστίας τους υπήρξαν όλοι όσοι και όσες «φιλοσοφούν» σήμερα  στα κελιά του  Κορυδαλλού. Χάρη σε μερικούς έντιμους δικαστές έχασαν τα πάντα (αφού το πολύ χρήμα ζαλίζει όσο και αποβλακώνει ), την ώρα που είχαν  σκαρφαλώσει πολύ ψηλά στην  πυραμίδα της εξουσίας.  Παρά λίγο δε κάποιοι εξ αυτών  να γίνουν και πρωθυπουργοί, όπως  ο Τσοχατζόπουλος ή ο Παπαντωνίου. Τα κατάφερε ο Γεώργιος Παπανδρέου που όχι μόνο παρέδωσε την πατρίδα του στις δαγκάνες των δανειστών, αλλά και αυξάνει έκτοτε  την περιουσία του,  παραδίδοντας  μαθήματα… «δαγκάνας»! Να τώρα που  και οι φίλοι του οι Τούρκοι, αριστεύουν  στις ασκήσεις διαφθοράς!..

Απομένουν, βέβαια, αρκετές ακόμη επώνυμες «ατσίδες»  που λουφάζουν στο απυρόβλητο, καθότι οι ρίζες της διαφθοράς είναι απλωμένες σε  μέγα πλάτος και βάθος. Αυτούς τους απατεώνες της νέας κοπής  διδακτικό  θα ήταν, αν ποτέ τους συλλάβουν, να τους  φυλακίσουν δια βίου σε ένα από τα 4 αμαρτωλά υποβρύχια  το οποίο να δέσουν  κάπου εκεί κοντά στο Καστελόριζο. Γιατί εκτός από τη ζημιά που προξένησαν στην πατρίδα «εκπαίδευσαν» με το παράδειγμά τους δύο γενιές Ελλήνων  πώς να κλέβουν το κράτος, πώς να φοροδιαφεύγουν, πώς να ρουσφετολογούν,  πώς να λαδώνουν, πώς να πασάρουν φακελάκια, πώς να μυξοκλαίνε ζητιανεύοντας, πώς να  βγάζουν από μέσα τους τα ταπεινά κατάλοιπα του ραγιά!. .

Θαυμάστε όμως και σχολιάστε πώς τα βγάζει πέρα μια «ατσίδα», προοδευτική, δασκαλίτσα που έτυχε να  συναντήσω… εν δράσει: «Πώς τα καταφέρνεις, κορίτσι μου με την κρίση;».- «Θέλεις όλη την αλήθεια; Κλέβω».- «Πώς κλέβεις δηλαδή;».- «Πρώτα-πρώτα κλέβω κάθε μέρα το εισιτήριο του λεωφορείου, δεν πληρώνω ποτέ..»- « Καλά, δεν φοβάσαι το πρόστιμο;» -«Όταν με πιάσουν θα το έχω ήδη αποσβέσει…» - «Πώς αλλιώς κλέβεις;»-«Χθες έκανα στο σπίτι μου κάτι αναγκαίες επισκευές. Ο υδραυλικός μου ζήτησε για τη βρύση 60 ευρώ με απόδειξη, 40χωρίς. Του έδωσα τα 40, γλύτωσα τα 20.Ο ηλεκτρολόγος μου ζήτησε 120 για το κλιματιστικό με απόδειξη, αλλά 80 χωρίς. Του έδωσα τα 80, γλύτωσα 40. Θέλεις και το πιο νόστιμο; Την Κυριακή πήγα με τρεις φίλους σε γνωστή  μου ταβέρνα. Έχω συμφωνήσει με το αφεντικό της να τρώμε ό,τι θέλουμε και να πληρώνουμε 50 ευρώ το ανώτερο, αλλά χωρίς απόδειξη. Κέρδος 20 περίπου ευρώ. Όσο για μένα παραδίδω μαθήματα γραμματικής σε 5-6 παιδιά του δημοτικού, 15 ευρώ την ώρα, φυσικά χωρίς απόδειξη. Κέρδος από όλα αυτά κάμποσα ευρώ, όσα για να τα βγάζω πέρα, αλλιώς χάνομαι… Κατάλαβες τώρα;»

Κατάλαβα ότι  αυτό το σάπιο και φαύλο καθεστώς δεν θα τιναχτεί στον αέρα αν ο λαός δεν ιδεί δεμένους όλους αυτούς που το πάχυναν επί 40 χρόνια. Και ότι η κάθε  «δασκαλίτσα» δεν θα μάθει να πληρώνει με απόδειξη αν δεν πεισθεί ότι οι αρουραίοι της διαφθοράς είναι καλά κλειδωμένοι στις φυλακές.  Όσο για το σινάφι μας και για τις δικές του μεγάλες  ευθύνες  θα τα πούμε αμέσως  μετά τις γιορτές.

Για την ώρα όμως «Καλά Χριστούγεννα» σε όλους μας!...


Ch.Passalaris@hotmail.com