Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το τελευταίο... τανγκό του Ντε Βινσέντι “βύθισε” τον Άρη

Nίκη του ΠΑΣ, Αρη «το πας» για B' Εθνική στο ντεμπούτο του Σούλη
Με νίκη έκλεισε το 2013 ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε με 2-1 του ουραγού Άρη στους «Ζωσιμάδες», στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής (φινάλε του πρώτου γύρου) του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Άρη σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι και μείωσε τη διαφορά του από την πέμπτη θέση στους τρεις βαθμούς
“Κλειστό” παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά να μην βρίσκει κενούς διαδρόμους στην άμυνα του Άρη, που ήταν πολύ καλά στημένη. Οι “κίτρινοι” θέλησαν να προστατέψουν τα μετόπισθεν και να “χτυπήσουν” στις αντεπιθέσεις. Παρά τον αμυντικό του προσανατολισμό, οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που δημιούργησαν καλύτερες ευκαιρίες. Πάντως, το ημίχρονο έκλεισε με... νεύρα και μια αποβολή για κάθε ομάδα, αφού Ντάσιος και Τάτος είδαν την κόκκινη κάρτα, για τον μεταξύ τους διαπληκτισμό (44').
Το δεύτερο μέρος όμως ξεκίνησε εντυπωσιακά. Πρώτα ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το πέναλτι του Ντε Βινσέντι (51'), για να... απαντήσει ο Μανιάς για τον Άρη (56'0 με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα, με την κεφαλιά του Βίλα (73'). Οι Γιαννιώτες γύρισαν πίσω για να διαφυλάξουν το 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης):
Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα (46’ Μιχαήλ), Λίλα, Τσουκαλάς, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (77’ Μπέριος), Ίλιτς (92’ Κρητικός).
Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης (86’ Σταυρόπουλος), Μαργαρίτης, Κύργιας, Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (80’ Καραγιάννης), Τσουμάνης, Μανιάς, Τάτος, Αγκάνθο.