Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πέτρος Τατούλης «Με το μοντέλο αξιοποίησης στο Μπούρτζι ανοίγουμε νέους δρόμους διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς»

«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχωρήθηκε η αξιοποίηση του Φρουρίου στο Μπούρτζι»

«Η παρέμβασή μας για την αναστήλωση και αξιοποίηση του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο ανοίγει νέους δρόμους  και αποδεικνύει στην πράξη ότι έχουμε τρόπο δημιουργίας νέων μοντέλων διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση της παραχώρησης του φρουρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΤΑΔ Α.Ε. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013.
«Επενδύουμε σοβαρά για τη δημιουργία του προφίλ της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας, με εμβληματική αναγνωρισιμότητα, και το κρισιμότερο που επιτυγχάνουμε είναι, όχι τόσο το οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά η εφαρμογή ενός νέου εργαλείου για την πολιτιστική πολιτική της Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται παραχώρηση τέτοιου μνημείου σε Περιφέρεια και είναι κάτι που με δική μας πρωτοβουλία πετύχαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι το Μπούρτζι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Jessica, στο κομμάτι της ανάπτυξης και διαχείρισής του, και το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί και στο μεγάλο έργο που θα υλοποιηθεί με τον κ. Μπένο και το Διάζωμα, των πολιτιστικών διαδρομών που θα συνδέσουν τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου.
«Το κύριο χαρακτηριστικό του έργου θα είναι η διασύνδεσή του με την κοινωνία και την οικονομία της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι οι επενδύσεις στον πολιτισμό να αποτελέσουν ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στο αναστηλωτικό έργο στον πολιτισμό που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο «είναι το μεγαλύτερο που εκτελείται εδώ και 180 χρόνια στη χώρα και αφορά όλες τις φάσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς με τους πόρους να αγγίζουν το ύψος των 80 εκατομμυρίων ευρώ»