Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Με το προσφιλές του 1 - 0, ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε και τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου και συνεχίζει την ανοδική του πορεία.


prlx.jpg
Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον Αστέρα Δερβενίου, που στο «Κώστας Βυζάς» με το προσφιλές του σκορ, το 1 – 0, νίκησε τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου και σκαρφάλωσε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Αστέρας έπαιξε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και μάλιστα χωρίς 4 βασικούς, στους τελευταίους αγώνες, παίκτες που απουσίαζαν για διαφόρους λόγους (Στεφανάκος, Αναγνωστόπουλος, Α. Μερκούρης, Πεθαίνος).
Μπράβο αξίζουν και στον προπονητή κ. Δημήτρη Γαλάνη που παλεύει τους αγώνες, χρησιμοποιώντας παίκτες που κανείς δεν υπολόγιζε στην αρχή της περιόδου (στον αγώνα έκαναν ντεμπούτο στην Α’ κατηγορία άλλος ένας 16χρονος κι ένας 15χρονος). Ο Ατρόμητος παρουσίασε μια αξιόμαχη ομάδα, αλλά υπέκυψε δίκαια στον ανώτερό του Αστέρα, αν και είχε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Αστέρας όμως με εξαιρετικό παιχνίδι στο κέντρο των Γκόλγκαρη και Αντωνόπουλου, που κατά κανόνα κέρδιζαν τις μονομαχίες, ήταν αισθητά καλύτερος. Οι νεαροί γρήγοροι επιθετικοί του, Πρίφτης και ιδιαίτερα ο Καραγιαννίδης, ταλαιπωρούσαν τους προσωπικούς τους αντιπάλους, αλλά δεν τέλειωναν σωστά στις προσπάθειές τους. Παρ’ όλα αυτά, δύο φορές ο Πρίφτης με σουτ από το ύψος της περιοχής, ανάγκασε τον επίσης νεαρό τερματοφύλακα του Ατρόμητου Σκούρτη σε εξαιρετικές επεμβάσεις, μια ψηλά στο αριστερό του Γ και μια χαμηλά στη δεξιά του γωνία. Και ο επανεμφανισθείς, μετά τον τραυματισμό του, Μακρυγιάννης είχε δύο καλά σουτ, αλλά αυτά ήταν για λίγο άστοχα. Η μοναδική καλή στιγμή για τον Ατρόμητο ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπαλάφα που έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του ελέγχοντος τη φάση Λιβανού.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας έχασε την ορμή του α’ μέρους, αλλά εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ατρόμητος όμως είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες : η μία με τον Μπαλάφα να ξεφεύγει, μία φορά και μόνο, από το αποπνικτικό μαρκάρισμα του Πολύζου και να σουτάρει ελάχιστα άουτ, με τον Λιβανό να γλιστρά και να βγαίνει εκτός φάσης, και η άλλη με τον Μιχάλη, που εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση των αμυντικών του Αστέρα με τον Λιβανό, σ’ ένα γύρισμα της μπάλας, και ξέφυγε του Λιβανού (παρά λίγο να του κάνει πέναλτι), αλλά σε κενή εστία από το ύψος του πέναλτι άργησε, δίνοντας τη δυνατότητα στον Πολύζο σαν “από μηχανής θεός” με εκπληκτικό τάκλιν να του παίρνει την “μπουκιά από το στόμα” – η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο 80’ σε μια από τις πολλές επελάσεις του από δεξιά, ο Κουτρούλης γύρισε σωστά τη μπάλα κοντά στο δεύτερο δοκάρι και ο νεαρός Λιθοξόου με προβολή πέτυχε το 1 – 0, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα το οριζόντιο δοκάρι, μετά έξω από τη γραμμή τέρματος και ακολούθως με τα φάλτσα που είχε να καταλήγει στα δίχτυα. Στη φάση χτύπησε το γόνατό του στο δοκάρι ο Λιθοξόου και αντικαταστάθηκε από το 15χρονο Σταύρο Μερκούρη, που στάθηκε άκρως ικανοποιητικά. Ο Λιβανός “καθάρισε” δύο τελευταίες φάσεις σε χτυπήματα κόρνερ του Ατρόμητου κι έτσι ο Αστέρας έβαλε άλλους τρεις πόντους στο σακούλι του, οι οποίοι με τους εύκολους τρεις της επόμενης αγωνιστικής (στο πρόγραμμα είναι ο αγώνας με τον αποχωρήσαντα του πρωταθλήματος Σαρωνικό) τον οδηγούν ψηλά στη βαθμολογία.
Ο διαιτητής κ. Ρούτσης με τους βοηθούς του κ.κ. Παπανικολάου και Μπάρτζη είχαν μια πολύ καλή διαιτησία. Βοήθησαν σε αυτό και οι δύο ομάδες, που έπαιξαν χωρίς προκαταλήψεις και σκοπιμότητες.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Γκόλγκαρης, Μακρυγιάννης (90’ Καλυτέρης), Κουτρούλης, Πρίφτης, Καραγιαννίδης (71’ Λιθοξόου - 81’ Μερκούρης Στ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Σκούρτης, Τσουμάνης Θ., Λέκκας, Μπαλάφας Π.Β., Τσουμάνης Δ., Κακογιάννης, Παπαϊωάννου, Μιχάλης, Γεώργαρης Χ., Μπαλάφας Π.Μ., Γεώργαρης Θ., Έπαιξαν και οι: Μπίκος, Καμπάς