Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πολεμικό κλίμα, άγριες κόντρες στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση μομφής

Χαμός στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση μομφής - Πολεμικό κλίμα, άγριες κόντρες και δηλώσεις που θα μείνουν στην ιστορία - ΒΙΝΤΕΟΔεύτερη ημέρα συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένοι! Άγριες κόντρες και ατάκες που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες κυριάρχησαν το Σάββατο.
Χαρακτηριστικότερη φράση του κλίματος του επικρατούσε, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος λίγο πολύ απείλησε βουλευτές με ομαδικές φυλακίσεις. 'Οπως χαρακτηριστικά είπε "Φτιάξτε τις φυλακές μπορεί να σας χρειστούν...".
Μετά τη "ρουκέτα" Παναγούλη το κλίμα στη Βουλή έγινε εκρηκτικό... με τον βουλευτή της ΝΔ, Α. Νεράτζη να του απαντάει "Φυλακή στο στόμα σου" και την υφυπουργό Υγείας, Ζ. Μακρή να λέει ''Την ηρεμία την ταράζουν δηλώσεις για φυλακές από πρόσωπα που παλαιότερα προκαλούσαν για λιτσάρισμα, πρόσωπα που ανέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπα που διώκονται. Ντροπή για Κοινοβούλιο, κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση".
Στο μεταξύ οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης δήλωσαν πως θα ψηφίσουν "Παρών".
Απρόσμενα επιθετική κατά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ομιλία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, που με όσα είπε ουσιαστικά διαχώρισε τη θέση του από την γραμμή του κόμματος του.Ο Τ. Κουίκ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως:
- Στελέχη του φωτογραφίζονται με τους τουρκόφωνους στη Θράκη
- Τα στελέχη του τρέχουν να υπερασπιστούν όσους κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας ή για να μην αναφέρω, όπως είπε, για τρομοκρατία
- Υπάρχει η συνιστώσα της δραχμής
Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο συστημικό κόμμα της Βουλής και υποστήριξε ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση χωρίς να έχει πρόγραμμα για να κυβερνήσει.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν ποτέ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι θα δώσει θετική ψήφο στην πρόταση μόνο γιατί θεωρεί πως πρέπει να πάμε σε εκλογές προκειμένου να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικού σκοπού και όχι για τους λόγους που εκθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.