Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ανδρέας Λοβέρδος στο Real Fm: Η επανάκαμψη της κεντροαριστεράς θα γίνει με καθαρές κουβέντες και όχι μέσω αντιπροσώπων.

 
Λοβέρδος: Εκλογική σύγκλιση με την ΔΗΜΑΡΟ πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή μια επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό, ενώ μίλησε και για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς.
«Ψηφίστηκε η ρύθμιση των 48 δόσεων το καλοκαίρι, μπήκαν ελάχιστοι. Τα λεφτά που θα μπουν στο ταμείο από αυτές τις ρυθμίσεις, δεν θα ξεπερνούν το μισό από τα προσδοκώμενα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:
«Δεν έχω κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο να ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός, για να κάνει μια συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς και να πάρει μια απόφαση».
«Δεν χρειάζονται περικοπές αυτή τη στιγμή. Εφ όσον έχεις ύφεση ακόμα υψηλή, αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε οι ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί τον Απρίλιο, αν δεν κάνουμε τη ρύθμιση της διάκρισης των τρεχουσών εισφορών από τις παρελθούσες, είναι μοιραίο το επόμενο», τόνισε ακόμα ο κ. Λοβέρδος.
«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη. Φιλοδοξούμε μέχρι το τέλος του έτους, να έχουμε αποφασίσει και μια σύγκλιση εκλογική. Αυτό είναι κάτι που παίρνει σάρκα και οστά, όσο και αν υπάρχει μια καχυποψία από ορισμένους», αποκάλυψε ακόμα ο κ. Λοβέρδος.
«Την πρωτοβουλία των 58 την είδαμε με ενδιαφέρον αλλά νομίζουμε, πως στη πολιτική η μέθοδος να παίρνουμε πρωτοβουλίες μέσα από τη συλλογή υπογραφών ήτανε μία μέθοδος της δεκαετίας του 70, η οποία δεν νομίζουμε ότι αποδίδει πια. Προτιμότερο είναι παρότι σεβόμαστε το κείμενο, οι πρωτοβουλίες για τη κεντροαριστερά και το κέντρο να έχουνε να κάνουνε με τα πολιτικά του υποκείμενα και όχι με τους ανθρώπους. Οι διεργασίες είναι απαραίτητες γιατί
αν οι εκλογές είναι δικομματικές, ο χώρος του κέντρου και ειδικά της κεντροαριστεράς, είναι πάρα πολύ χρήσιμος.
Πάντα έπαιξε ιστορικό ρόλο στην Ελλάδα. Περνάει μια φάση παρακμής. Οι δυσκολίες του 10, 11 και 12 έχουν ρίξει την κεντροαριστερά στο καναβάτσο, αλλά θα σηκωθεί. Είναι μια μεταβατική περίοδος αυτή που ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ»,
Εκτιμώ ότι αν γίνουνε σωστοί χειρισμοί στη κεντροαριστερά, θα δοθεί η δυνατότητα στο εκλογικό σώμα να δημιουργήσει μια πορεία επανάκαμψης του χώρου. Αυτά όμως γίνονται με καθαρές κουβέντες και όχι μέσω αντιπροσώπων.