Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Το Ραδιομέγαρο εκπέμπει ακτινοβολία βλαβερή για τη δημόσια υγεία!


Ζητήθηκε από την ΕΕΤΤ να διεξάγει μετρήσεις ακτινοβολίας της κεραίας που τοποθέτησαν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
Κι ενώ οι κινήσεις μελών της κυβέρνησης προς την εκκένωση του Ραδιομεγάρου πυκνώνουν, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια άλλη γραμμή δράσης σε σχέση με την "καυτή πατάτα" της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της REAL, η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει έως και θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας, προκειμένου να καταστήσει αναγκαία την αποχώρηση των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το στοιχείο που τίθεται υπό διερεύνηση είναι η κεραία υψηλής τάσης που τοποθετήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην ταράτσα του Ραδιομεγάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της κυβέρνησης ζήτησαν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να πραγματοποιήσει στη γύρω περιοχή μετρήσεις ακτινοβολίας, ώστε να διαπιστωθεί αν υφίσταται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Με βάση κάποια πρώτα στοιχεία που επικαλούνται στελέχη της κυβέρνησης, κατόπιν συζήτησης με τεχνικούς, η εκπομπή ακτινοβολίας αγγίζει τα 4.800 megahertz, αριθμό πολλαπλάσιο από αυτόν που εκπέμπουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.

Στον αντίποδα, τεχνικοί που εμπλέκονται στη μετάδοση προγράμματος των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ δηλώνουν ότι η εκπομπή δεν είναι επιζήμια για τη δημόσια υγεία. Υπό τον φόβο ανά πάσα στιγμή της έλευσης εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο, οι "εσώκλειστοι" της ΕΡΤ πραγματοποιούν 24ωρη περιφρούρηση του κτιρίου.

zappit.gr