Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

«Καθάρισε» στο δίλεπτο με Τσόρι! ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4

«Καθάρισε» στο δίλεπτο με Τσόρι! (vds)
Με κορυφαίο τον Τσόρι Ντομίνγκες, που μπήκε στο 46' και μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» που τα χρειάστηκαν ως τα μισά της επανάληψης, καθάρισαν τελικά τον Πλατανιά με 4-1 σημειώνοντας μέσα σε 20 λεπτά 4 γκολ!
Ο Πλατανιάς είχε προηγηθεί μόλις στο 2' με τον Τόρες έπειτα από ασίστ του κορυφαίου Μπέλιτς, αλλά μέχρι εκεί... Οι Κρητικοί με διπλή ζώνη άμυνας κράτησαν τον Ολυμπιακό μακριά από την εστία τους και ήταν εξαιρετικοί για 60 λεπτά. Μετά την ισοφάριση όμως, κατέρρευσαν κι οι Πειραιώτες πέρασαν «αέρα» από τα Χανιά πηγαίνοντας στη Λισαβόνα με ανεβασμένη ψυχολογία.
Ο Μήτρογλου έφτασε τα 10 γκολ, ενώ σκόραραν επίσης ο Σαβιόλα από κοντά και ο Βάις με κούρσα 70 μέτρων και εξαιρετικό τελείωμα! Πολύ καλός ο Σάμαρης για άλλο ένα ματς, που έπαιξε μέχρι και στόπερ μετά τα μέσα της επανάληψης. Μερίδιο ευθύνης στην ανατροπή κι ο Κάμπελ που μπήκε μαζί με Τσόρι στο 46'.
Πολλά παράπονα του Πλατανιά για τον Αμπάρκιολη και τους βοηθούς του. Οι Κρητικοί φώναξαν (λανθασμένα) για οφσάιντ στο 1-2 του Ολυμπιακού με τον Μήτρογλου, ζήτησαν πέναλτι στο 74' όταν ο Μανιάτης γύρισε τη μπάλα στον Ρομπέρτο με το χέρι, ενώ είχαν παράπονα και για το πειθαρχικό κομμάτι με τις πολλές κίτρινες, αλλά και για ένα χτύπημα του Σαβιόλα εκτός φάσης στον Τετέ.
Ο Πλατανιάς ευτύχησε να προηγηθεί με το καλησπέρα... Ηταν το 2ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν όλος ο Ολυμπιακός είχε βγει μπροστά για στημένο. Ο Γιωργαλλίδης μάζεψε τη μπάλα, έκανε το βολέ με τους γηπεδούχους να βγαίνουν τρεις με δύο στην κόντρα.
Ο Μπέλιτς πήρε πάσα από τον Μοράλ, έσπασε ωραία τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί που είχε κάνει κούρσα 40 μέτρων ο Τόρες και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ρομπέρτο βάζοντας φωτιά στην εξέδρα!
Ο Ολυμπιακός άργησε να ξυπνήσει, ωστόσο, μετά το τέταρτο πήρε τα ηνία του αγώνα. Παρόλα αυτά, όποτε προσπαθούσε να βρει χώρους για να απειλήσει, έπεφτε σε «βράχο». Με διπλή ζώνη άμυνας , η μπάλα δεν έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Γιωργαλλίδη, που είδε τον Σαβιόλα δις και μια τον Σάμαρη να σουτάρουν άουτ από καλές θέσεις.
Ο κίπερ των γηπεδούχων αντέδρασε εξαιρετικά στο φάουλ του Μήτρογλου στο 15' κι έκτοτε δεν χρειάστηκε να κάνει την μεγάλη επέμβαση με τον Πλατανιά να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος.
Ο Ολυμπιακός είχε φλύαρη υπεροχή, ωστόσο, δεν πατούσε περιοχή με αξιώσεις, με τον Μήτρογλου να αναγκάζεται πολλές φορές να ανέβει στη σέντρα για να πάρει μπάλες και να ξεμαρκαριστεί.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μίτσελ έβγαλε τον ένα κόφτη βάζοντας τον Τσόρι αντί του Εντινγκά, ενώ μπήκε κι ο Κάμπελ αντί του Φουστέρ και πήγε στο δεξί άκρο.
Η είσοδος του Τσόρι έδωσε πνοή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού  και η ισοφάριση τελικά ήρθε. Στο 66' ο Κάμπελ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε στη μικρή περιοχή, εκεί που ο Φερνάντες βγήκε πρώτος μπροστά από τον Μήτρογλου, όμως είχε βάλει λανθασμένα το σώμα του και η κεφαλιά κατέληξε στα δίχτυα του Γιωργαλλίδη για να γίνει το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Πλατανιάς κατέρρευσε...
Δυο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα το ματς. Ο Παπάζογλου έσπασε πολύ ωραία από τον άξονα τη μπάλα στον Τσόρι δεξιά και μέσα στην περιοχή του Πλατανιά, αυτός σέντραρε παράλληλα κι ο Μήτρογλου με το 10ο φετινό του γκολ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό!
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 73' όταν ο Μανιάτης βρήκε τον Μήτρογλου στην περιοχή, αυτός προσπάθησε να γυρίσει στον Σαβιόλα, ο οποίος πήρε τελικά τη μπάλα μετά και την προβολή του Φερνάντες και έκανε το 1-3.
Ο Πλατανιάς προσπάθησε να μειώσει με τον κορυφαίο του, Μπέλιτς, όμως ο Ρομπέρτο του είπε «όχι» στο 74' σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μανιάτη. Ο Βάις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα εξαιρετικό γκολ, έπειτα από κούρσα 70 μέτρων και ωραίο τελείωμα στο 87ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 1-4 που κράτησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και του δίνει ψυχολογία ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Μπενφίκα για το Champions League.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Φαϊσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ντα Σίλβα, Αγκιλέρα, Τετέ (77' Μπεριάν), Μπέλιτς (88' Δημήτρης), Τόρες, Στόλερ, Μοράλ (63' Γουνδουλάκης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Εντινγκά (46' Κάμπελ), Παπαδόπουλος (65' Μανιάτης), Μανωλάς, Παπάζογλου, Σάμαρης, Σαλίνο, Φουστέρ (46' Τσόρι), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου