Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

36 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ανατολική Κορινθία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες έως σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια ενενήντα εννέα άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα πέντε ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκατέσσερα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια είκοσι πέντε οχήματα και είκοσι έξι καταστήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα πέντε άτομα, από τα οποία σαράντα τέσσερα ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα έξι άτομα.
Τα
άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δυο ημεδαποί, γιατί σε βάρος τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -71.285,87- και -782.622,26- ευρώ, αντίστοιχα.
  • Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Έξι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
  • Δεκατρείς ημεδαποί και μία αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τρεις ημεδαποί και πέντε αλλοδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα τρεις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και δέκα οκτώ παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου