Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ερυθρόλευκος θρίαμβος μπαμ και μπουμ οι... Μητρο-γκολιές! ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

mitroglou
Απίστευτο διπλό για τον Ολυμπιακό, που με χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο σκόρπισε στο Βέλγιο 3-0 την Αντερλεχτ για τη 2η αγωνιστική του Champions League
 Και μπαμ και μπουμ οι... Μητρο-γκολιές! (vds)

Ο Ρομπέρτο έβγαζε, ο Μήτρογλου έβαζε! Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πιο ευρεία του νίκη στο Champions League, καθώς διέλυσε με 3-0 την Αντερλεχτ στο Βέλγιο, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μήτρογλου που έκανε χατ τρικ (17', 56', 72') και τον Ρομπέρτο που έβγαλε ό,τι πήγαινε μέσα!

Ο Ισπανός πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις! Εβγαλε πέναλτι, τετ α τετ, φάουλ και ήταν ανίκητος συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη των Πειραιωτών! Ο Μήτρογλου έγινε ο πρώτος Ελληνας που πραγματοποιεί χατ-τρικ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!
Σωρεία ευκαιριών για τους Βέλγους, που έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη κι έτρωγαν γκολ εκεί που δεν το περίμεναν!


Η Αντερλεχτ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς κι έβγαλε τρεις καλές φάσεις στο τέταρτο με τους Μίτροβιτς (4'), Πράετ (10') και Νάιτινκ (15') με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ειδικά από τα αριστερά όπου αμυνόταν ο Μπονγκ, ενώ και οι κόφτες των «ερυθρόλευκων» στον άξονα αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα!


Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ! Ο Βάις κινήθηκε από αριστερά, έσπασε στον Σαβιόλα στον άξονα, ο Αργεντινός πήρε μια κόντρα, πάσαρε στον Μήτρογλου, ο οποίος απέναντι από τον Καμίνσκι έγραψε το 0-1!
Οι Βέλγοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και έπειτα από διαδοχικά κόρνερ, ο Σάμαρης ανέτρεψε τον Κλιέσταν κι ο Χάγκεν έδωσε το πέναλτι. Ο Μίτροβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο, ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση πέφτοντας στην δεξιά του γωνία και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό!
Αυτό ήταν το δεύτερο πέναλτι που μπλόκαρε ο Ισπανός κίπερ μετά απ' αυτό της πρεμιέρας απέναντι από τον Ιμπραΐμοβιτς! Η Αντερλεχτ πάντως συνέχισε να πιέζει και να παίζει κυρίως από αριστερά, εκεί που ο Μπονγκ είχε πολλά προβλήματα κι έβγαλε κι άλλες φάσεις, όμως το ημίχρονο βγήκε «αναίμακτα» για τους Πειραιώτες με τον Σιόβα να είναι ο πιο αξιόπιστος στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.


Οι Βέλγοι μπήκαν και πάλι δυνατά στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να γλιτώνει από του… χάρου τα δόντια και τον Ρομπέρτο να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις! Ο Ισπανός κίπερ έβγαλε το φάουλ του Τίελμανς στο 47', στο 52' ο Σουάρες έκανε διαγώνιο σουτ από πολύ καλή θέση και η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 53' ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στο τετ α τετ του Μίτροβιτς!
Και σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, ο Εντινγκά πήρε την κεφαλιά έπειτα από απομάκρυνση της άμυνας της Αντερλεχτ, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, ο «Γερμανός» την κατέβασε και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 στο 56'!
Σ' αυτό το διάστημα πάντως, ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός από τη μέση και μπροστά κι έβγαλε κάποιες φάσεις με την συνεργασία των Βάις, Μήτρογλου, Σαβιόλα.
Ο Μίτσελ έβγαλε τον Όλαϊτάν που δεν πήγε καλά κι έριξε στο ματς τον Φουστέρ, ενώ στο 65' έβγαλε τον Σαβιόλα κι έβαλε τον «Τσόρι» Ντομίνγκεζ. Ο Φουστέρ κράτησε μπάλα και έδωσε το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή, ενώ ο «Τσόρι» ήταν άτυχος, καθώς στο 78' τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Χολέμπας.

Κι ενώ η Αντερλεχτ προσπαθούσε να βρει τρόπο για να γυρίσει το ματς, ο Μήτρογλου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα! Ο Ελληνας διεθνής στράικερ πήρε την ασίστ από τον Φουστέρ στην κόντρα του Ολυμπιακού, κινήθηκε έξω από την περιοχή και με εξαιρετικό σουτ με το δεξί (!) έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Καμίνσκι για να διαμορφώσει το 0-3 στο 72ο λεπτό και να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στην πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στον όμιλο! Μάλιστα, το γκολ χειροκροτήθηκε κι από την εξέδρα των Βέλγων.
Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Βέλγους να παρατούν το ματς, τον Φουστέρ να κρατάει μπάλα και να τρώει χρόνο μοιράζοντας το παιχνίδι και το τελευταίο σφύριγμα του Χάγκεν βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν με τους 1200 οπαδούς τους τη μεγάλη νίκη που τους βάζει σε τροχιά πρόκρισης!

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ν' Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν, Πραέτ (74' Ατσεαμπόνγκ), Μπρούνο, Σουάρεζ, Μίτροβιτς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Σαβιόλα (65' Ντομίνγκεζ, 78' λ.τ. Χολέμπας), Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Μήτρογλου