Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα - Λιχτενστάιν (20:00) και φύγαμε για Μουντιάλ - Απευθείας πρόκριση ή μπαράζ;


Τη νίκη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να «σφραγίσει» από σήμερα το «εισιτήριο» για το Μουντιάλ της Βραζιλίας ψάχνει απόψε (20:00, Δ.Τ.) η Εθνική Ελλάδας που αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκτός από το αποτέλεσμα, θα πρέπει να κάνει και μια πιστική εμφάνιση, αφού στο προηγούμενο ματς με τη Σλοβακία μάλλον απογοήτευσε.
Παράλληλα, ο Σάντος και οι διεθνείς ελπίζουν σε ένα «δώρο» από τη Λιθουανία, η οποία υποδέχεται τη Βοσνία (20:00) στο Κάουνας και εάν της κόψει βαθμό, τότε η Ελλάδα θα πάρει απευθείας την πρόκριση ως πρώτη του 7ου ομίλου. Αν όχι, τότε η γαλανόλευκη θα μείνει δεύτερη και θα δώσει αγώνες μπαράζ τον προσεχή Νοέμβριο.
Οι Καρνέζης, Χολέβας, Βύντρα, Σιόβας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Κονέ, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου απαρτίζουν την ενδεκάδα της Εθνικής.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τσέχος Λίμπορ Κόβαρικ.
Ο διπλός στόχος της εθνικής για να αποφύγει τα μπαράζ
Να αναφερθεί και ένα σενάριο… επιστημονικής φαντασίας, που θέλει την Εθνική να περνά και με νίκη της Βοσνίας, εφόσον υπερκαλύψει τη διαφορά στο goal average (10-4, ήτοι +6 η Ελλάδα, 29-6, δηλαδή +23 έχει η Βοσνία)!

Αν η εθνική πάει στα μπαράζ...

Τα μπαράζ θα διεξαχθούν 15 και 19 Νοεμβρίου. Η ελληνική ομάδα θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, μαζί με Πορτογαλία και Κροατία. Ο τέταρτος ισχυρός θα εξαρτηθεί από τα αποψινά αποτελέσματα.

Αν η Σουηδία (που παίζει χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς) δεν χάσει εντός έδρας από την αδιάφορη Γερμανία, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Αντιθέτως, αν χάσει τη θέση της θα πάρει η Ουκρανία που έχει εύκολο έργο στο Σαν Μαρίνο.

Η Γαλλία θα είναι δεδομένα στους αδύνατους, ενώ οι άλλοι δύο αδύνατοι θα είναι μία εκ των Ρουμανίας ή Τουρκίας και Ισλανδίας ή Σλοβενίας

H βαθμολογία του ομίλου:Βοσνία 22
Ελλάδα 22
Σλοβακία 12
Λιθουανία 11
Λετονία 7
Λιχτενστάιν 2