Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΛΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-4 - Σύνολο... 9 γκολ στη Μάλτα οι Ελπίδες!

Σύνολο... 9 γκολ στη Μάλτα οι Ελπίδες!


Μετά το 5-0 του Περιστερίου, το 4-0 στο «Ta΄ Qali National Stadium». Ο λόγος για την εθνική ομάδα των Ελπίδων, που συνέτριψε με 4-0 το αντίστοιχο συγκρότημα της Μάλτας στο τρίτο της παιχνίδι για τον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15.
Η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους γηπεδούχους σε κανένα σημείο του αγώνα, έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και, πλέον, θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στους κρίσιμους αγώνες του Νοεμβρίου με Σουηδία και Πολωνία. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της είναι δύο νίκες και μία ήττα (εκτός έδρας από την Τουρκία).
Η Εθνική προηγήθηκε στο 17΄ με χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Ποτουρίδη (μαρκάρισμα του Φαρούτζια στον Βέλλιο) και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, χάνοντας ευκαιρίες με τα άστοχα σουτ των Καρέλη (34΄, 41΄) και Κολοβού (39΄). Ο τελευταίος σημείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το δεύτερο ελληνικό τέρμα με υπέροχη ατομική ενέργεια και εκπληκτικό σουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα διατηρήθηκε ίδιος, με την Εθνική να φτάνει κοντά σε ένα ακόμη τέρμα με την άστοχη κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου στο 54΄, το οριζόντιο δοκάρι του Διαμαντάκου στο 61΄ και το σουτ του Κοβολού που απέκρουσε ο Τσίνι στο 69΄. Το κατάφερε, τελικά, στο 90ό λεπτό με πλασέ του Κολοβού, ενώ είχε προηγηθεί όμορφη ασίστ του Κουρμπέλη. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90΄+4 ο Διαμαντάκος με κεφαλιά (ασίστ Λυκογιάννη).
Ο Ισλανδός διαιτητής της αναμέτρησης Θόροντουρ Χιάλταλιν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Φαρούτζια, Μουσκάτ Ζ., Ζεράφα, Γκρεκ, Κρίστενσεν, Κολοβό, Λυκογιάννη.

ΜΑΛΤΑ: Τσίνι, Γκρεκ, Ατσοπάρντι (46΄ Ταμπόνε), Μουσκάτ Ζ., Κρίστενσεν, Μποργκ (75΄ Μουσκάτ Μπ.), Πιζάνι Γ. (55΄ Μπετζίνα), Πιζάνι Σ., Καμενζούλι, Ζεράφα, Φαρούτζια
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μαρινάκης, Λυκογιάννης, Ποτουρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Μαυρίας (77΄ Κουρμπέλης), Καρέλης (64΄ Κούρος), Βέλλιος (24΄ Διαμαντάκος).