Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑ​ΣΗ ΛΑΕ

Του Γιώργου Αγαλιώτη

Τη Δευτέρα που μας έρχεται έχουμε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του επιστημονικού & επιχειρηματικού συλλόγου Νομού Αττικής και Κυκλάδων με την επωνυμία 'Οι ηλίθιοι που επιχειρούν ακόμη'. Ενω μετά απο 2 μέρες Τετάρτη και Πέμπτη θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας για να προβάλουμε τα αιτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων μελών του Συλλόγου μας, με κυρίαρχα αιτήματα
1) να απεργούμε και να πληρωνόμαστε απο το Δημόσιο
2)Θέσπιση ειδικής ετήσιας άδειας για χρήση υπολογιστή
3) Θέσπιση ειδικού επιδόματος αρχειοθέτησης φακέλλων 
4)Μείωση του ωραρίου εργασίας σε 5 ώρες ημερησίως
 5)Άμεση ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει η ετήσια Τακτική μας Συνέλευση να γίνεται σε εργάσιμη μέρα και ώρα 
και
 6)Θέσπιση ειδικού επιδόματος 'ηλιθιότητας' με κονδύλια απο το προϋπολογισμό επειδή ακόμα επιχειρούμε στην Ελλάδα.

Όπως καταλαβαίνετε τη Δευτέρα και μετά τις 9.30 π.μ. αλλά και τη Τετάρτη και Πέμπτη θα αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό.
Όλες οι ανωτέρω ενέργειες θα λάβουν χώρα ως ένδειξη της αμέριστης συμπαράσταση στους βαλλόμενους πανταχόθεν συναδέλφους μας του Δημόσιου τομέα ακριβώς τις ίδιες μέρες και ώρες σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία ακολουθεί κάτωθι .
Ταλαιπωρία αναμένει τους φορολογουμένους που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν εφορίες της Αττικής ή των Κυκλάδων την ερχόμενη Δευτέρα, 16/9, λόγω της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των εφοριακών που ανήκουν στην Ένωση των νομών αυτών.
Πρόβλημα θα υπάρξει και το διήμερο 18-19/9, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί και έτσι οι εφορίες θα εξυπηρετούν μέχρι τις 9:30 π.μ., ώστε να μετάσχουν οι εργαζόμενοι.
Βάσει νόμου, η τακτική συνέλευση γίνεται σε εργάσιμη ημέρα και ώρα μια φορά το χρόνο, ενώ οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου τις απογευματινές ώρες.
Τέλος μετά τις 21.00 τη Πέμπτη το βράδυ και με τη λήξη των κινητοποιήσεών μας θα ακολουθήσει συναυλία-συγκέντρωση στη Πλατεία Ομονοίας όπου θα προσφέρουμε συμβολικά και χωρίς επιβάρυνση(τζάμπα) σε όσα μέλη και φίλους του συλλόγου μας θα προσέλθουν γλυκό 'νερατντζάκι' για να γλυκάνουμε όλους τους πικραμένους αλλά και να γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη και την επιτυχία των κοινών κινητοποιήσεων-αγώνων μας.