Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η Όλγα άφησε πίσω της την... υπόλοιπη κυβέρνηση

Olga-Kefalogianni
Όταν στις εκλογές του 2012 έπαιρνε την απόφαση να αφήσει το αγαπημένο της Ρέθυμνο για την Αθήνα, πολλοί έσπευδαν να προδικάσουν ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε κάνει το μοιραίο πολιτικό λάθος για το μέλλον της.
Στο περιθώριο μιας οριακής εκλογικής αναμέτρησης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, και με το εκλογικό σώμα της πρωτεύουσας να έχει συρρικνωθεί σε “δεξαμενές” στις οποίες το προσωπικό αποτύπωμα της νεαρής πολιτικού δεν θα μπορούσε να διεισδύσει εύκολα (μεγάλης ηλικίας και παραδοσιακής… νοοτροπίας ψηφοφόροι), η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε επιπροσθέτως να αντιμετωπίσει παραδοσιακούς πολιτικούς της Κεντροδεξιάς σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Το βράδυ των πρώτων εκλογών, ή μάλλον… το επόμενο πρωί, όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε διαψεύσει όσους “ανησυχούσαν”. Είχε καταφέρει να έρθει πρώτη στην Α’ Αθηνών, μια περιφέρεια που αγκαλιάζει τα όρια του Δήμου Αθηναίων, εκεί όπου, με την πρόφατη εξαίρεση Καμίνη, η Κεντροδεξιά δεν έχασε ούτε καν από τη Μελίνα Μερκούρη.
Η πρωτιά της Όλγας Κεφαλογιάννη προέκυψε αφήνοντας πίσω της τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, πρώην δήμαρχο Αθηναίων, επί σειρά πολλών ετών υπουργό και διαχρονικά δημοφιλή Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Προκόπη Παυλόπουλο, πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, και τον Νικήτα Κακλαμάνη, μέχρι πρότινος δήμαρχο Αθηναίων και με σταθερό εκλογικό ακροατήριο στην Αθήνα.
Εκείνη την πρωτιά ακολούθησε η εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, επιλέγοντάς την ως Υπουργό Τουρισμού, δηλαδή πολιτική προϊσταμένη του τομέα από τον οποίο η κυβέρνηση προσδοκούσε “καλά νέα”, ώστε να εδραιώσει μια διαδρομή ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.
Σήμερα, σχεδόν 15 μήνες μετά από εκείνη την εποχή, η Όλγα Κεφαλογιάννη βλέπει τον τουρισμό να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και έχοντας αποφύγει η ίδια τα δύσκολα, βρίσκεται στην κορυφή της δημοφιλίας των υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά. Αφήνοντας πολύ πίσω την υπόλοιπη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Metrisi” για την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι πρώτη, και μάλιστα η μόνη που ξεπερνάει στον πίνακα της δημοφιλίας το ψυχολογικό όριο του 50%, με 50,6%, ενώ την ίδια στιγμή έχει και εξαιρετικά χαμηλές αρνητικές γνώμες, με 36,2%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεύτερος, μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη είναι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, το… ταβάνι του οποίου ωστόσο είναι κάτω από το 40%, στο 39,4%.

υστερογραφα