Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Κοινωφελής εργασία»: Το νέο μεγάλο κόλπο της τροϊκας;

Όλοι θυμόμαστε το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» που αποσκοπούσε στην αποσυμφόρηση των φυλακών με την μετατροπή μικρών ποινών φυλάκισης σε δωρεάν εργασία.
Ο κόσμος της δικαιοσύνης υποδέχθηκε τη διάταξη με ανακούφιση, αφού πλέον δεν θα πήγαιναν αναγκαστικά στη φυλακή όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να εξαγοράσουν την ποινή τους.
Ο νόμος περί μετατροπής ποινών στέρησης ελευθερίας σε κοινωφελή έργασία δεν αφορά εγκληματίες, δεν αφορά λαμόγια. Αφορά το γείτονα σας, τον φίλο σας, τον αδερφό σας.  Αφορά τους πλέον αδύναμους αυτής της χτυπημένης από την κρίση κοινωνίας μας, που επειδή πέρασαν ένα κόκκινο φανάρι ή καθυστέρησαν μια πληρωμή ΦΠΑ ενός ευτελούς ποσού τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης μερικών ημερών ή μηνών & που δεν έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν.
katanagastika_erga
Ο νόμος παρά το ότι είναι συγκεκριμένος  παρερμηνεύθηκε από τους φορείς απασχόλησης.  Δεκάδες καταγγελίες έχουμε δεχθεί εδώ στο http://arouraios.gr/2013/09/koinofelis-ergasia-i-katanagastika-erga/#sthash.J7Fg7Xeh.dpuf