Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή αρχή για την ΑΕΚ 0 - 2 τον Μανδραϊκο


Επεισόδια έξω από το γήπεδο της Φυλής (pics) Με το… δεξί μπήκε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος) επικρατώντας 2-0 του Μανδραϊκού, χάνοντας ευκαιρίες και για ένα μεγαλύτερο σκορ.
Το να παίζει μία ομάδα όπως η ΑΕΚ στην 3η κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί τιμητικό. Παρόλα αυτά, η Ένωση καταφέρνει ακόμα και τέτοιες στιγμές να τις κάνει… μαγικές.
Ο «δικέφαλος» φιλοξενήθηκε από τον Μανδραϊκό στο «κιτρινόμαυρο» γήπεδο της Φυλής με τους φίλους της ομάδας να δημιουργούν ατμόσφαιρα Superleague και την Ένωση για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια να… μοιράζει ελπίδα στον κόσμο της, καθώς εμφανίστηκε σοβαρή και συνειδητοποιημένη επικρατώντας άνετα 2-0 για να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

 
Οι οπαδοί της ΑΕΚ «πλημμύρισαν» το γήπεδο της Φυλής, για τον αγώνα με τον Μανδραϊκό, με 500 περίπου Ενωσίτες να μένουν εκτός αυτού και να δημιουργούνται επεισόδια με την αστυνομία.
Περίπου 500 φίλοι της ΑΕΚ, οι περισσότεροι των οποίων είχαν εισιτήριο, δεν μπόρεσαν να εισέρθουν σε αυτό, έχει προκαλέσει ένταση και επεισόδια έξω από αυτό. Το μικρό γήπεδο της Φυλής αποδεικνύεται πολύ μικρό για τις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά και για το πλήθος των 5.000 περίπου οπαδών της ΑΕΚ, που πήγαν για να ενισχύσουν την ομάδα.
Οι φίλοι της ΑΕΚ από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει τη μοναδική θύρα του γηπέδου , με αποτέλεσμα πολλοί φίλοι της δεν μπόρεσαν να εισέλθουν σε αυτό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια.
Επεισόδια, μικρής έκτασης υπήρξαν και εντός του γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ λίγο μετά την έναρξη του αγώνα κόσμος που ήταν εκτός του γηπέδου άρχισε να μπαίνει σε αυτό.
Τα όσα διαδραματίστηκαν αναφορικά με την είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ, δημιούργησαν έντονο εκνευρισμό και στον Δημήτρη Μελισσανίδη, που ήταν από πολύ νωρίς στη Φυλή.
Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για την Ένωση και στο 11’ με ένα σουτ του Σταθάκη από τα 40 μέτρα, η μπάλα κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Χρόνη για να σημειωθεί ένα τρομερό τέρμα για τους «κιτρινόμαυρους».
Μετά το \γκολ από τον Σταθάκη στο 11', ο διαιτητής της αναμέτρησης υποχρεώθηκε να διακόψει προσωρινά τον αγώνα, καθώς πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονταν στον περιβάλλον και στον στίβο, γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.
Αμέσως οι άνθρωποι της ΑΕΚ, με επικεφαλής τον Βασίλη Δημητριάδη προσπάθησαν να πείσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ να επιστρεώψουν στην κερκίδα κι ο αγώνας άρχισε ξανά μετά από λίγα λεπτά.
Από εκεί και πέρα η ομάδα του Τρααϊανού Δέλλα είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει γρήγορα  και ένα δεύτερο τέρμα για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ωστόσο με κύριο εκφραστή τον Ιβάν Μπρέσεβιτς εμφανίστηκε άστοχη.
Έτσι, στο δεύτερο μέρος, ο Μανδραϊκός πίστεψε σε κάτι θετικό χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Βούρα όποτε χρειάστηκε να ήταν εκεί για να κόψει τον κίδυνο. Ο Ντακόλ στο τελευταίο τέταρτο είχε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του τέρμα σε επίσημο παιχνίδι με την Ένωση, ωστόσο στην εκτέλεση πέναλτι που έκανε έστειλε την μπάλα άουτ.
Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο 82’ όταν ο Πλατέλλας έκανε εξαιρετική προσωπική ενέργεια και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.
Μανδραϊκός (Μίχας): Χρόνης, Χουστουλάκης, Σιακαβάρας, Μεσίνι, Κολτσίδας (64' Κουβίδης), Αγκόλι, Μπιλίτσης, Ζουράβλιοφ (56' Καλογρίδης), Καϊμακαμούδης, Ζαχαράτος (50' Βασιλείου), Σερέπας
ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Κορδέρο (90' Παληαρούτας), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντακόλ, Πόποβιτς (90'+ Πεταυράκης), Μπρέσεβιτς (70' Γροντής)

Λάρισα: Εβαλε... πέμπτη και τρέχει

Πέντε... κλάσεις ανώτερη ήταν η ΑΕΛ στην πρεμιέρα της στη Γ' Εθνιή (2ος όμιλος) με αντίπαλο την Πρέβεζα και τη συνέτριψε με 5-0, κάνοντας το ιδανικό ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα.
Η ομάδα της Πρέβεζας παρατάχθηκε στο γήπεδο δίχως να συμπληρώνει 18άδα, παρ' όλα αυτά κατόρθωσε να αντέξει για ένα 45λεπτο και να πάει με το 0-0 στα αποδυτήρια. Ομως το δεύτερο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στους βυσσινί που έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Γκούρτσας άλλαξε την εικόνα ως προς το τελείωμα των φάσεων και η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης καθώς στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδωσε τη δυνατότητα στον Μπλέντι να γράψει το 1-0, ο οποίος πέτυχε και δεύτερο γκολ, ενώ Ρούσης, Στεφανίδης και Γκούρτσας βρήκαν δίχτυα και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λάρισας, στέλνοντας το δείκτη του σκορ στο τελικό 5-0.
ΑΕΛ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Σικαλιάς, Καρανίκας (62’ Αραμπατζής), Μήτσης, Σιάκκας, Κυριακίδης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας, Ρούσσης, Στεφανίδης, Πατινιώτης, Μπλέντι (71’ Τζουμάκης)
ΠΡΕΒΕΖΑ (Παναγιωτίδης): Πανούσης, Λαζαρίδης (61’ Χουλιάρας), Νίκου (69’ Σκαμνέλος), Μάρκος, Δήμας Χρήστος, Δήμας Θωμάς (82’ Ζήσης), Καταπόδης, Μπάτσος, Σιδέρης, Ντέτσικας, Δημουλιάς.