Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: Έγκλημα να κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ

tsipras2000
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Κέρκυρας και επανέλαβε τη θέση του ότι αποτελεί έγκλημα να κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί, ενώ υποσχέθηκε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει θα αποκατασταθεί η λειτουργία αυτών των σταθμών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι, παρ’ όλα αυτά, βρίσκονται για μήνες στις επάλξεις, παράγουν δημοσιογραφικό έργο και κρατούν ανοιχτές τις εγκαταστάσεις και φροντίζουν τη δημόσια περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού που είναι οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα.

Οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ είναι αυτοί που μεταδίδουν τον παλμό της περιφέρειας. Είναι αυτοί που επιτελούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και κρατούν ζωντανή τη φωνή της περιφέρειας. Πραγματικά, ένα από τα εγκλήματα με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ που εκπέμπουν μάλιστα γιατί έχουν εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας από τα μεσαία σε όλο τον κόσμο.

Η νέα πρόβλεψη για το μόρφωμα, το υβρίδιο αυτό της ”νέας ΥΕΝΕΔ”, της μνημονιακής τηλεόρασης του κ. Σαμαρά δεν προβλέπει θέσεις εργασίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι περιφερειακοί σταθμοί.

Εμείς ήρθαμε εδώ για έναν επιπλέον λόγο. Να ενισχύσουμε αυτόν τον αγώνα των εργαζομένων που δεν αφορά μόνο το ιερό τους δικαίωμα στην εργασία, αλλά αφορά και το λειτούργημα του δημοσιογράφου, να μπορεί να παρέχει ενημέρωση έγκυρη και εγκαίρως στους πολίτες.

Επαναλαμβάνω και αυτό που είχαμε δηλώσει και στη Βουλή. Με το που θα αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα, θα επανέλθουμε στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ. Στο θεσμικό πλαίσιο της ισχυρής ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του ισχυρού brand name της ΕΡΤ, προκειμένου όχι να γυρίσουμε σε αυτό που είχαμε πριν τις 11 Ιούνη, αλλά να ανασυγκροτήσουμε μια ισχυρή δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Πραγματικά δημόσια, έγκυρη, πλουραλιστική, αντικειμενική και όχι μνημονιακό φερέφωνο, όπως αυτό το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει μόλις προχθές και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια θλιβερή εξέλιξη που δεν τιμά τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Από εκεί και πέρα, εμείς θα σταθούμε αρωγοί στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στον αγώνα τους και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ζωντανή την ενημέρωση με τις δυσκολίες και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Κατάντησαν σχεδόν πειρατική την εκπομπή του δημόσιου σήματος, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ύψιστο εθνικό ζήτημα το να υπάρχει το σήμα της δημόσιας ραδιοφωνίας και να εκπέμπεται, ειδικά στις ακριτικές περιοχές.

Βορείως της Κέρκυρας είναι τρία διαπόντια νησιά. Αυτά τα νησιά μέχρι πρότινος, μέχρι τις 11 Ιούνη είχαν το 1ο, το 2ο και το 3ο Πρόγραμμα. Σήμερα, ακούν μονάχα αλβανικά και ιταλικά κανάλια. Αυτό είναι αδιανόητο. Χάρη στις προσπάθειες των εργαζόμενων που είναι απλήρωτοι και απολυμένοι βρίσκονται εδώ και εκπέμπουν το πρόγραμμα και μπορούν οι ακρίτες συμπολίτες μας να ακούν την ελληνική ραδιοφωνία από το πρόγραμμα που παράγεται εδώ από την ΕΡΑ Κέρκυρας.

Εμείς τους στηρίζουμε. Να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια. Να συνεχίσουν να βρίσκονται στις επάλξεις. Στον αγώνα για το ιερό δικαίωμα στην εργασία, αλλά και για να διατηρήσουν ζωντανή την ενημέρωση, ζωντανή τη φωνή της ΕΡΤ που είναι φωνή της Ελλάδας, έστω και με αυτές τις αντίξοες συνθήκες ώστε να φτάνει και στον τελευταίο ακρίτα συμπολίτη μας».

υστερογραφα