Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ξεθώριασε το ευρωπαϊκό όνειρο για τον Ατρόμητο

‘ ¤ ¡ Ÿ œ — ¤ Ÿ £
(photo: Eurokinissi)
Ο Ατρόμητος προσπάθησε απέναντι στην Αλκμααρ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-3 από την ολλανδική ομάδα στο Περιστέρι, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League. Πλέον, ελάχιστες οι πιθανότητες πρόκρισης για την ομάδα του Παράσχου, ενόψει του επαναληπτικού της Ολλανδίας (29/8).
Ο Ατρόμητος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκε καθόλου από την Αλκμάαρ ενώ θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να ανοίξει το σκορ όμως ο Έστεμπαν ήταν σε ετοιμότητα στα σουτ του Παπαδόπουλου και του Ούμπιντες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό ρυθμό. Η Άλκμααρ πίεσε ψηλά και έκλεψε μπάλες από τους γηπεδούχους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν οι Ολλανδοί. Ο Γκούντμπουνσον με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώριο στον Σηφάκη και στο 51' έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ επηρέασε τους παίκτες του Παράσχου και όταν ο Έλληνας τεχνικός έκανε τις αλλαγές που έδωσαν ώθηση στην ομάδα του, ήρθε το 2ο γκολ της Άλκμααρ. Ο Γιόχανσον έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Φυτανίδη και δεν δυσκολεύτηκε να σημαδέψει τα δίχτυα του Σηφάκη.

Ο Ατρόμητος δεν πτοήθηκε και 2 λεπτά μετά, στο 76', ο Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο ίδιος, μειώνοντας σε 2-1. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το ματς αλλά ο Καραμάνος στο 85', στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα δεν κινήθηκε γρήγορα και έτσι έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να διώξουν.

Οι Περιστεριώτες βγήκαν όλοι μπροστά στην τελευταία τους φάση στο παιχνίδι και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Άλκμααρ και τον Γκούντμουνσον να δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Η ρεβάνς της Ολλανδίας μοιάζει με βουνό για τον Ατρόμητο αλλά θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Άλκμααρ.

Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Καραγκούνης (61' Ναπολεόνι), Μπάλλας (84' Καραμάνος), Δημούτσος (70' Μπρίτο), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος.

Άλκμααρ: Εστεμπάν, Γιόχανσον Ματίας, Φίργκεβερ, Χουβελέου, Βάουτενς, Γκουντέγι, Ελμ (71' Όφερτουμ), Ένρικσεν, Γκούντμουνσον, Γιόχανσον Άαραον (92' Μπερχάους), Μπέερενς (86' Μάρτενς).