Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ.

IMG 7035.jpg

Χθες Τετάρτη 21η Αυγούστου 2013, και ώρα 7.00 μ. μ., στην Ιερά Μονή «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου, εν όψει της πανηγύρεως, πραγματοποιήθηκε το γνωστό πλέον σε όλους «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Μονή.
Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον χώρο του «παλαιομονάστηρου» προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά την οποία έψαλλε χορός Μοναζουσών από τις Ι. Μονές της Κορινθίας. Στο μεγάλο πλήθος των προσκυνητών ομίλησε διδακτικά και παρηγορητικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.
Τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του Αρχιερείς, συνεχάρη τον πιστό Λαό για την ολοπρόθυμη συμμετοχή του στο «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», ευχαρίστησε από καρδίας για την παρουσία τους: τους Ιερείς και τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Βουλευτές του Νομού μας κ. Νικόλαο Ταγαρά και Χρίστο Δήμα, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την αμέριστη συμπαράστασή τους, την Αστυνομική Δ/νση Κορινθίας και το Τμήμα Τροχαίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές Πυροσβέστες του Χιλιομοδίου και Αθικίων για την αποτελεσματική προστασία του δάσους καθ᾿  όλη την καλοκαιρινή περίοδο, τον Σύλλογο Φίλων του Παλαιού Μοναστηριού, που με την άψογη συνεργασία του με την Μοναστική Αδελφότητα επί πολλά χρόνια έχει συμβάλλει στην προστασία και διακράτηση της Ιερότητας του Παλαιού Μοναστηριού, την Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, την Χορωδία «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» του Χιλιομοδίου, η οποία ενσωματωμένη σήμερα στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων προσέρχεται πάντοτε και ψάλλει τα Εγκώμια της Παναγίας, το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κορινθίας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες των Λεωφορείων της περιοχής, που για 23 και πλέον χρόνια μεταφέρουν δωρεάν τους πιστούς από την Νέα στην Παλαιά Μονή, καθώς και τα Τουριστικά Γραφεία της Κορίνθου όπως και τον κ. Παν. Τσίρτση για την δωρεάν μικροφωνική εγκατάσταση.    
Εκείνο, που πρέπει να σημειωθεί ιδιαιτέρως, είναι η πάνδημη συμμετοχή των πιστών οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όριο συμμετοχής και από κάθε άκρη της Κορινθίας και όχι μόνο έσπευσαν να  αγιασθούν αλλά και να αποδώσουν την δέουσα τιμή, σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο Πανάγιο Θεομητορικό Πρόσωπο, που τόσο εκφραστικά και ευλαβικά έχει αποτυπωθεί εδώ και αιώνες στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας Φανερωμένης, το οποίο φυλάσσεται στην Ι. Μονή και αποτελεί μεγάλο Πνευματικό και Εθνικό σέμνωμα και Κειμήλιο της Κορινθίας.

Τέλος ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 22α Αυγούστου το βράδυ θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προερχομένου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ.
Ενώ την Παρασκευή 23η Αυγούστου, ημέρα της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και θα ομιλήσει επίκαιρα.

 imkorinthou.org