Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δύο τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με ποσοτικά και γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και με βάση τις αναλογίες διοικητικών υπαλλήλων/φοιτητών που εφαρμόζονται διεθνώς, θα αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Όπως γράφει η «Καθημερινή», το πρώτο κριτήριο θα είναι ο αριθμός του διοικητικού προσωπικού κάθε ΑΕΙ με βάση τη διασπορά των τμημάτων του.
Αφού βρεθεί ο αριθμός των πλεοναζόντων σε κάθε ίδρυμα, για το ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα η αξιολόγηση θα γίνει με τα κριτήρια που όρισε το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων θα είναι το κεντρικό στη συνεδρίαση της Συνόδου Πρυτάνεων.
Τα ΑΕΙ κάνουν λόγο για προσχηματικές διαδικασίες εστιάζοντας στο έγγραφο του υπ. Παιδείας που ορίζει τα βήματα για την αξιολόγηση των διοικητικών δομών.
Το υπουργείο ζήτησε από τα ΑΕΙ τα εξής τρία βήματα:
• Από τις 19 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου να αξιολογήσουν ποιες μονάδες πλεονάζουν και αν μπορεί να γίνει ανακατανομή θέσεων μεταξύ υπηρεσιακών μονάδων.
• Από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου να συντάξουν νέα οργανογράμματα ανά υπηρεσιακή μονάδα και την κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιακών μονάδων με περιορισμένο αντικείμενο ή λειτουργικότητα.
• Στις 16 Σεπτεμβρίου να γίνει η κατάργηση των οργανικών θέσεων που πλεονάζουν.

aftodioikisi.gr