Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δαμανάκη: Νέο πακέτο θα είναι νέο Μνημόνιο

Damanaki_MariaΤην άποψη ότι δε συμφέρει τη χώρα να ανοίγει συζητήσεις για νέο “κούρεμα” ή για τρίτο πακέτο βοήθειας εξέφρασε η Επίτροπος Αλιείας στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

“Είναι σαφές ότι ‘κούρεμα’ του χρέους και νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο μνημόνιο. Τρίτο νέο πακέτο με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα σημαίνει νέο μνημόνιο, νέες υποχρεώσεις της χώρας”, τόνισε η κα Δαμανάκη.
Παράλληλα,  πρόσθεσε πως το κλίμα για τη χώρα μας είναι σαφώς καλύτερο και υπογράμμισε πως συμφωνεί με τη θέση του Γιάννη Στουρνάρα, ότι υπάρχει ελπίδα. Ωστόσο για το πόσος χρόνος απομένει για την έξοδο από την κρίση είπε: “Κατά πόσο έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής θα έλεγα ότι είναι ανάγκη να είμαστε πιο συγκρατημένοι. Εξαρτάται βέβαια που βάζουμε το τέλος της διαδρομής. Αυτή η ιστορία για τη χώρα μας είναι μαραθώνιος, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και αυτό που νομίζω ότι χρειάζεται να μεταδώσουμε όλοι είναι ότι πράγματι εάν η Ελλάδα είναι συνεπής με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα τα καταφέρει”.
Η Μαρία Δαμανάκη δήλωσε πως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό υπογραμμίζοντας με νόημα πως αυτό εξαρτάται από το αν και κατα πόσο η χώρα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.