Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΣΤΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

Η αποφασιστική στάση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να καταργήσει την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 11 Ιουνίου 2013, η οποία θα κυρωθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, ήταν η απάντηση των εχεφρόνων πολιτών στην 39χρονη αυθαιρεσία αυτού του ραδιοτηλεοπτικού μορφώματος. Ενός μορφώματος που ειδικά από το 1981 και εντεύθεν, χρονιά-αφετηρία της ανδρεοπαπανδρεϊκής «Αλλαγής», λειτούργησε ως το κατεξοχήν προπαγανδιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αριστερίστικων ιδεοληψιών, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ ενθάρρυνε, προκειμένου να αποκτήσει ερείσματα και στο χώρο της Κομμουνιστικής Αριστεράς.

          Για τουλάχιστον 3 δεκαετίες, η ΕΡΤ παραπληροφορούσε τον ελληνικό λαό. Όποτε συνέφερε τα πράσινα αφεντικά της, μετέτρεπε το «άσπρο» σε «μαύρο», ενώ σε εποχές που κυβερνούσε η Ν.Δ., οι «πεφωτισμένοι» προπαγανδιστές-δημοσιογράφοι της, εξαπέλυαν ανηλεείς επιθέσεις επί δικαίων και αδίκων, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις της Κεντροδεξιάς να εξαφανίζονται σύντομα και να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας και πάλι το ΠΑΣΟΚ.

          Για 30 και πλέον έτη, ο δύσμοιρος ελληνικός λαός πλήρωνε από το υστέρημά του τους κρατικοδίαιτους μεγαλοϋπαλλήλους της ΕΡΤ, για να μας πουλάνε αυτοί ανέξοδα, μέσα από περίεργες εκπομπές, παραποιημένη πολιτική ιστορία, διαστρεβλωμένη πολιτική πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση ωμή νεοσταλινική προπαγάνδα, αμειβόμενοι όμως με αστρονομικά μηνιαία ποσά της τάξεως των 20.000 και 30.000 € σε πολλές περιπτώσεις, θυμίζοντας οι απολαβές τους όχι μισθούς, αλλά ποδοσφαιρικά συμβόλαια και αμοιβές «πίστας» που θα ζήλευαν ακόμη και τα αδηφάγα golden boys.

          Για 30 και πλέον έτη, ο ελληνικό λαός έθρεψε όλους αυτούς, πολλοί εκ των οποίων ήσαν διπλοθεσίτες, ενώ το 50% των Ελλήνων αδυνατεί να βρει δουλειά ή αμείβεται το πολύ με 400 € το μήνα.

          Η ΕΡΤ διέθετε πάνω από 3.000 υπαλλήλους, οι οποίοι ως μόνο επίτευγμά τους είχαν τη μηδενική τηλεθέαση, σε αντιδιαστολή με τους παγκοσμίας εμβέλειας και έγκριτους τηλεοπτικούς κολοσσούς CNN και BBC, που ο καθένας απασχολεί λιγότερους από 1000 εργαζομένους.

          Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι προπαγανδιστές της ακροαριστερής ΕΡΤ με τις νεοφιλελεύθερες τσέπες όμως, έτυχαν υποστήριξης από τους πολιτικούς τους συνοδοιπόρους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως το ΚΚΕ, που όταν απολύονται εργαζόμενοι από αριστερά ΜΜΕ, επειδή υπέπεσαν στο ολίσθημα να ζητήσουν λίγα ψίχουλα για αύξηση του μισθού τους, δεν επιδεικνύουν την ίδια ευαισθησία, γιατί σύμφωνα με την κομμουνιστική αντίληψη, όλοι οι ιδιώτες είναι κακά αφεντικά, ενώ όταν εργοδότης είναι το ΚΚΕ, έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει.

          Δεν είδαμε τους θιασώτες της Αριστεράς να ενοχλούνται τόσο έντονα, όσο στο θέμα της ΕΡΤ, κάθε φορά που χιλιάδες εργάτες χάνουν την δουλειά τους επειδή έβαλε λουκέτο κάποια ιδιωτική επιχείρηση. Προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις, το μένος τους για την ιδιωτική πρωτοβουλία και η ικανοποίησή τους για την επιχειρηματική αποτυχία, υπερνικά τις κοινωνικές «ευαισθησίες» της Αριστεράς.

          Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι η ΕΡΤ αποτελεί πλέον παρελθόν. Η ετυμηγορία του ΣτΕ δικαιώνει την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, κρίνοντας την κατάργηση της ΕΡΤ απόλυτα σύννομη και συνταγματική. Μια απόφαση που έπρεπε να έχει παρθεί χρόνια πριν, έστω κι αν η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε με την απότομη παύση της εκπομπής του προγράμματος, δεν ήταν η πλέον ενδεδειγμένη.

          Στη θέση της αμαρτωλής ΕΡΤ, θα ιδρυθεί μια σύγχρονη δημόσια τηλεόραση, ακομμάτιστη, αντικειμενική και ευέλικτη ως προς τον αριθμό των εργαζομένων, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες και θα διαθέτουν αυξημένα προσόντα για να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των τηλεθεατών και να καταστήσουν τη νέα δημόσια τηλεόραση, άκρως ανταγωνιστική, μέσα στον σύγχρονο επικοινωνιακό κυκεώνα.

          Φυσικά, κάθε αποφασιστική πολιτική πράξη που έρχεται σε σύγκρουση με τα συντεχνιακά συμφέροντα της Αριστεράς, έχει και το τίμημά της. Στην προκειμένη περίπτωση, η μόνη μετριοπαθής έκφραση της Αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, δεν άντεξε την πίεση της μη ψήφισης «αντιρατσιστικού» νόμου και της κατάργησης της ΕΡΤ και αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παραδιδόμενη στην πολιτική ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα εσωκομματικά προβλήματα που ανέκυψαν μετά από αυτήν την απόφαση.

          Η ιδεολογική μάχη της συνεπούς Λαϊκής Δεξιάς με τα απολιθώματα του κρατισμού θα συνεχισθεί για το συμφέρον της Πατρίδας και του Κοινωνικού Συνόλου. Η χώρα ασφαλώς, κατόπιν της αποχωρήσεως της ΔΗΜΑΡ, απειλήθηκε με εκλογές και έτσι φθάσαμε σήμερα στην αναγκαστική δικομματική συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται πράγματι για μια ιστορική θυσία της Πατριωτικής Παράταξης, που όμως κατά καμία έννοια δεν δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ για το αμαρτωλό και εγκληματικό πολιτικό παρελθόν του και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημάνει υποχώρηση της Παράταξης από τις θέσεις, τις αξίες, τις αρχές και το πρόγραμμά της. Ήταν όμως δυστυχώς η μόνη διέξοδος για την αποφυγή αλλεπάλληλων και ψυχοφθόρων εκλογικών αναμετρήσεων, που θα διέλυαν εντελώς την χώρα, θα κατέστρεφαν την τουριστική περίοδο από την οποία περιμένουμε πολλά για την ανόρθωση της οικονομίας, θα ενίσχυαν την πολιτική αστάθεια και θα παρέγραφαν κάθε πολιτικό αδίκημα των Υπουργών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, αφαιρώντας από την Δικαιοσύνη το δικαίωμα να αποφανθεί επί αυτών.

          Οδεύουμε σε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις και όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις, οφείλουν να επιδείξουν σύνεση για την Σωτηρία της Πατρίδας. Διαφορετικά η κατάταξή τους στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας θα είναι δικαία και αναπόφευκτη. 


                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 
                                                       ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
                                      ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                          
                        ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ  ΝΟΔΕ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ