Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ποιοί εξελέγησαν στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Ο συμπατριώτης μας – με καταγωγή από το Κεφαλάρι Στυμφαλίας- Γιάννης Σμυρλής στη Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
Vaggelis-Panou
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπως εξελέγη από την ψηφοφορία στο χθεσινό Συνέδριο.
Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έχει έντονο άρωμα ΟΝΝΕΔ, καθώς μια σειρά από στελέχη του κόμματος που προέρχονται από τη νεολαία της γαλάζιας παράταξης, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των συνέδρων, και μια θέση στο καθοδηγητικό όργανο.
Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ο Βαγγέλης Πάνου (φώτο 1), “θεωρητικός” της ΟΝΝΕΔ και οργανωτικός εγκέφαλος της προώθησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Σάκη Ιωαννίδη στην προεδρία της Οργάνωσης.
Ξεχωρίζουν ακόμη τα ονόματα του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου και του συμπατριώτη μας Γιάννη Σμυρλή (φώτο 2), οι οποίοι έχουν ήδη θέση στην οργανωτική δομή της Συγγρού, του Βασίλη Τοκάκη και του Μάριου Τσάκα, άλλοτε στενών συνεργατών του Γιώργου Αλογοσκούφη, καθώς και δυο παλαιότερων, του Στάθη Σταθόπουλου και του Κώστα Μίχου, με τον προτελευταίο να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια κοντά στον Κωστή Χατζηδάκη.

Τα στελέχη του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, αυτά που έχουν την πιο άμεση επαφή με την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνα που “σάρωσαν” στην ψηφοφορία για τη Νέα Πολιτική Επιτροπή, η οποία εξελέγη από το Συνέδριο της ΝΔ.
Ο Γιώργος Λουλουδάκης και ο Αλέκος Κόκκαλης, δυο στελέχη που έχει εμπιστευτεί ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, ενώ καλό πλασάρισμα είχαν και άλλα στελέχη της οργάνωσης στη Συγγρού, που πήραν την απόφαση να εκτεθούν μπροστά στην κάλπη, και να ζητήσουν την ψήφο των συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Δημήτρης Κούκης, δυο από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν απευθείας πολιτική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά, εξελέγησαν με άνεση στη νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο γνωστός, πληθωρικός δικηγόρος και υποψήφιος στη Β’ Πειραιά διακρίνεται για το μαχητικό ύφος του και τη σταθερή, διαχρονική υποστήριξη των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Δημήτρης Κούκης, με μακρά διαδρομή στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται σήμερα στη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Η Βασιλική Τζότζολα πραγματοποίησε μια ολική επαναφορά στα κεντρικά πολιτικά δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εξελέγη στη νέα Κεντρική Επιτροπή που ανέδειξε το Συνέδριο του κόμματος.
Η Βασιλική Τζότζολα ήταν ένα από τα πιο ελπιδοφόρα στελέχη που προώθησε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, και βρέθηκε σε θέση αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Συγγρού, στα χρόνια της αντιπολίτευσης, κάτω από τον Γιάννη Μιχελάκη.
Στη συνέχεια, το ευτυχές γεγονός της εγκυμοσύνης της την κράτησε μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή, σήμερα ωστόσο επανήλθε δριμμύτερη.

Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας