Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γάζωσαν περιπολικό οι Αλβανοί δραπέτες στην Άρτα! - Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο.

 

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι δεν σταμάτησαν σε μπλόκο στην Άρτα και στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς να τραυματιστεί κανένας αστυνομικός και διέφυγαν.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
Οι δράστες κινούνταν με αγροτικό αυτοκίνητο Navara, που είχαν κλέψει από την περιοχή Παραβολα Αιτωλοακαρνανίας. Με αυτό κινήθηκαν προς την Ήπειρο, όπου έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς. Σε μπλόκο που στήθηκε στην Άρτα, οι Αλβανοί έκαναν για ακόμα μία φορά χρήση των όπλων που κρατούσαν και πάνω στη σύγχυση κατάφεραν να διαφύγουν.Οι δράστες εγκατέλειψαν το αγροτικό και λίγο αργότερα  έκλεψαν αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες εγκατέλειψαν το πρωί και το δεύτερο αυτοκίνητο και κινήθηκαν πεζή προς τον ποταμό Αχέρωντα.
Εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με την Αιτωλοακαρνανία. Η βλάστηση είναι χαμηλή και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση εκφράζουν την αισιοδοξία τους, για τον έγκαιρο εντοπισμό των κακοποιών.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από τα Γιάννενα.
Στην 'Ηπειρο βρίσκεται ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους Αλβανούς και να μην τους επιτρέψουν να κινηθούν προς την πατρίδα τους.

ν