Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Όταν η Χρυσή Αυγή… ειρωνεύεται τη Δημοκρατία

Xrysh-Aygh
Οι συμβολισμοί έχουν τη βαθιά σημασία και αξία τους στην πολιτική. Ειδικά σε εποχές σύγχυσης και αποπροσανατολισμού σαν τη σημερινή. Γι’ αυτό και η στρατηγική… χλεύης απέναντι στη Δημοκρατία, την οποία ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, με αποκορύφωμα την επιλογή της να πετάξει το γάντι στην επίσημη πολιτεία, για να διοργανώσει συσσίτιο ανήμερα της 39ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, προκαλεί και εξοργίζει.
Το ακραίο μόρφωμα του οποίου ηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος πατάει πάνω στη συλλογική, εθνική κατάθλιψη την οποία βιώνουν οι Έλληνες λόγω της κρίσης, αλλά και της απόλυτης απαξίωσης ενός πολιτικού συστήματος, που στον πυρήνα και στις παρυφές του φέρει ακέραια την ευθύνη για το εθνικό κατάντημα και την ηθική χρεοκοπία του τόπου.
Η Χρυσή Αυγή… κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Εκείνοι που θα πρέπει να προβληματιστούν είναι οι υπόλοιποι. Δηλαδή εκείνοι που θα έπρεπε να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, και να ακυρώσουν στην πράξη και την καθημερινότητα των Ελλήνων, τους λόγους που οδηγούν μάζες συμπολιτών μας να την ανέχονται, αν όχι να τη στηρίζουν.
Γιατί, η κατάσταση πλέον ξεφεύγει επικίνδυνα…

ysterografa.gr