Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Πρακτική εξάσκηση στο κέντρο ανακύκλωσης στο Μπολάτι καθώς και στους δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Βέλου – Βόχας

Ηράκλεια αναπτυξιακή σύμπραξη
Ξεκίνησε την  Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 η κατάρτιση των 60 ωφελουμένων στα πλαίσια της δράσης που υλοποιεί η Ηράκλεια Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την πράξη «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας με τίτλο «Διαχείριση Οργανικών Αποβλήτων για την παραγωγή λιπάσματος κομπόστ στην Κορινθία».
Η κατάρτιση πραγματοποιείται στο ΚΕΚ Z INVEST , εταίρος της Ηράκλειας Αναπτυξιακής Σύμπραξης, στην Αγίου Γεωργίου 84 στην Κόρινθο και αφορά σε πρώτη φάση την κομποστοποίηση. Θ ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση στο Κέντρο Ανακύκλωσης στο Μπολάτι καθώς επίσης και στους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Βέλου – Βόχας. Η κατάρτιση θα ολοκληρωθεί με θεωρητικά μαθήματα στην κοινωνική οικονομία.
Στον χώρο του ΚΕΚ Z INVEST βρέθηκε για να καλωσορίσει και να ενημερώσει τους ωφελουμένους ο κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης εκ του Συντονιστή Εταίρου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του: «Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε κάτι καινούργιο , κάτι διαφορετικό.
Γνωρίζετε πως σήμερα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί εργασία, άρα προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο μείωσης της ανεργίας, από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο να φτιάξει κάποιος κάτι δικό του με το υπάρχον οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, ερχόμαστε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε κάποια εργαλεία , τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που είναι κάτι ενδιάμεσο και πιστεύουμε ότι αν όλοι μας, εμείς ως εταίροι και εσείς ως ωφελούμενοι, οι Δήμοι που έχουν αρχίσει να δείχνουν ενδιαφέρον, συνεργαστούμε σωστά θα έχουμε αποτελέσματα.

 Ηρακλεία Αναπτυξιακή Σύμπραξη