Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ενταση στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο - Άγριος καυγάς μεταξύ βουλευτών - Μπαλασόπουλος: Μας οδηγείτε να κλείσουμε οριστικά τους δήμους!


 Άναψαν τα αίματα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου την Επιτροπή Οικονομικών, και μεταξύ βουλευτών.
Πρωταγωνιστές ο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) κι όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ζήτησε από όλους να κάνουν ερωτήσεις και όχι… τοποθετήσεις προς τους φορείς που κλήθηκαν για ακρόαση, για οικονομία χρόνου.

«Εδώ δεν είναι Σκουριές» απάντησε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν του έκανε παρατήρηση, με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του. «Αν ήταν Σκουριές θα ήσασταν εκεί να φυλάτε τα χωράφια του Μπόμπολα», ανταπάντησε ο Ευ. Διαμαντόπουλος.
«Eδώ δεν είναι Σκουριές, είναι Βουλή» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να απαντήσει ο συνάδελφος του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς δεν ξέρετε από Σκουριές. Ξέρετε μόνο από υπεράσπιση των συμφερόντων».
Στην αψιμαχία των δύο πλευρών παρενέβη ο Πρόεδρος της Επιτροπής και τα πνεύματα ηρέμησαν.
 Ακόμη και με απεργία στην αποκομιδή των απορριμάτων, απείλησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, κατηγορώντας την Κυβέρνηση πως για άλλη μία φορά επιλέγει να χτυπήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις διατάξεις για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, την κινητικότητα / διαθεσιμότητα και όχι μόνο…

«Συμπονάμε τους πολίτες και προσπαθούμε με οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρουμε να μην τους ταλαιπωρούμε. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε, αλλά εάν είναι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία δήμων και τις δουλειές των εργαζομένων, είναι προτιμότερο για 3 μέρες να κλείσουμε τους δήμους παρά οριστικά, γιατί εκεί οδηγούμαστε», δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, πως οι διατάξεις που προωθούνται δεν θα έχουν δημοσιονομικό όφελος αλλά στοχεύουν σε μια καλύτερη δημόσια διοίκηση, επιτέθηκε διπλά, σε κυβέρνηση και Τρόικα: «Όχι, αυτό που ζητάει η Τρόικα, αίμα πάνω στο τραπέζι, εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε» είπε.

Ο κ. Μπαλασόπουλος μίλησε για θεσμική, λειτουργική κατάρρευση και διάλυση δήμων, τονίζοντας πως «εμείς μέσα από αγώνες μας θα καταφέρουμε… Κάποιοι, ένα βράδυ θα κοιμηθούν δήμαρχοι και θα ξυπνήσουν κλητήρες. Εμείς θα ματώσουμε αλλά αυτές οι διατάξεις που είναι αντισυνταγματικές δεν πρόκειται να περάσουν» πρόσθεσε.

Αιχμές και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη που κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως με την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, της δημοτικής αστυνομίας, τη διαθεσιμότητα κλπ., «φέρνει πίσω το συγκεντρωτικό κράτος».

«Οποιαδήποτε μέτρα οριζόντια, είναι μέτρα άδικα και σκληρά, δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά απορρύθμιση» τόνισε και ζήτησε την απόσυρση των άρθρων, μιλώντας για αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις.

«Οι εκπαιδευτικοί δεν δεχόμαστε καμία απόλυση, κανένας δεν περισσεύει. Σας καλούμε να μη βάλετε ην υπογραφή σας στις διατάξεις που απολύουν εκπαιδευτικούς. Να κοιτάξετε στα μάτια τους εκπαιδευτικούς και να μην επιτρέψετε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου», δήλωσε και από την πλευρά του ο Γεν. Γραμ. της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης.

Επίθεση στην Κυβέρνηση και από τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

newsit.gr