Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απλών πολιτών υπάρχει τις τελευταίες ώρες έξω από τα τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Τρίπολης, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Εκατοντάδες πολίτες κι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της Πελοποννήσου, μέσω τηλεφωνικών παρεμβάσεων, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Τρίπολης, που από τις 6.30 το απόγευμα παρουσιάζουν ως αυτή την ώρα μια έκτακτη ραδιοφωνική εκπομπή.
''Απαντες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να σιγήσει η συχνότητα της ΕΡΑ Τρίπολης, που για 66 χρόνια ενημερώνει και ψυχαγωγεί καθημερινά τους Πελοποννήσιους και δηλώνουν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους.
Μεταξύ αυτών, είναι οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, Ενημέρωσης Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την Πελοπόννησο κι εκπρόσωποι πολιτιστικών και συνδικαλιστικών σωματείων.
«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις. Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία. Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων. Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών».
Τέλος, οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρίπολης ανακοίνωσαν αύριο στις 8.00 το βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και καλούν όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Αρκαδίας να δώσουν δυναμικό παρόν
Συγκέντρωση πολιτών υπάρχει κι έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο)..
 Δεκάδες πολίτεες του Νομού Ηλείας είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στο κτίριο της ΕΡΑ Πύργου από το οποίο συνεχίζεται δημοσιογραφική εκπομπή. Παρόντες είναι ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας, εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ,του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το σύνολο των φορέων του τόπου που συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους, και διαδηλώνουν την οργή τους και την έντονη αντίθεσή τους στην πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στο μεταξύ, εκατοντάδες είναι τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πύργου από τους ακροατές. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά το πρόγραμμα ττης ΕΡΑ Πύργου και τις επόμενες μέρες.