Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ συνεχίζει… μέσω διαδικτύου - Η ΕΣΗΕΑ προχωρά σε απεργίες

ERT-Radiomegaro
(Photo: Eurokinissi)
Μέσω του διαδικτύου συνεχίζεται η μετάδοση εικόνας από το “δελτίο διαρκείας” των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι παραμένουν στο κτίριο του Ραδιομεγάρου, παρά τις προειδοποιήσεις της διοίκησης ότι θα πρέπει να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις, διαφορετικά θα υπάρξει επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ.
Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην οδό Μεσογείων παραμένει από το πρωί πλήθος κόσμου, ενώ οι δημοσιογράφοι που εμφανίζονται στη ροή του προγράμματος, παρουσιάζουν τα επιχειρήματά τους κστά της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει την κρατική τηλεόραση.
Όπως συνέβη και χθες, δεν λείπει η σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να βρίσκεται στο στόχαστρο των περισσότερων, λόγω και της παλαιότερης δημοσιογραφικής παρουσίας του στην ΕΡΤ.

Σε απεργία διαρκείας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ λίγο μετά τη 1:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απεργία ξεκινά από τις 6 το πρωί σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, για τους συντάκτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου για τους συντάκτες των εφημερίδων.
Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το πότε θα ολοκληρωθεί η απεργία.
Συνεπώς την Τετάρτη δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά σήμερα και την Πέμπτη αλλά όχι την Παρασκευή.