Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οι δυο "καραμανλικοί" που φεύγουν από την κυβέρνηση

kyvernisi-Samaras
Στο πλαίσιο των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, δυο στελέχη με μακρά κομματική προϊστορία και σαφή αναφορά στο “καραμανλικό” στρατόπεδο, φαίνεται ότι θα αποχωρήσουν. Αμφότεροι από τα υπουργεία τους, και πιθανότατα και από την κυβέρνηση.
Ο λόγος για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, που θα υποδεχτούν πιθανότατα στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών άλλους πολιτικούς, για να τους παραδώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο μάτι του κυκλώνα, καθώς του χρεώνεται αδυναμία να προωθήσει την ουσιαστική μεταρρύθμιση του χώρου της Υγείας, κάτι το οποίο φαίνεται από τα προβλήματα που αναδεικνύονται καθημερινά, και τις επίσης… σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις.
Η “μαύρη τρύπα” του ΕΟΠΥΥ, που αποκαλύφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και απειλεί να τινάξει στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έφερε ακόμη περισσότερα “μαύρα σύννεφα” πάνω από την οδό Αριστοτέλους, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι το υπουργείο Υγείας θα περάσει στα χέρια της Φώφης Γεννηματά, αν επιλεγεί στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν το διατηρήσει στον έλεγχό της η Νέα Δημοκρατία.
Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης από την άλλη, αποχωρεί από το υπουργείο Εσωτερικών για να διευκολυνθούν οι νέοι συσχετισμοί που διαμορφώνονται στην κυβέρνηση μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, και θέλουν το ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει εκ των πραγμάτων θεσμικά υπουργεία.
Ο απερχόμενος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, Υπουργός Εσωτερικών ωστόσο, διατηρεί τα ισχυρά ερείσματά του στο κόμμα, και σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο εκτιμάται ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στο μέλλον. Είναι λοιπόν αρκετά πιθανό ο Αντώνης Σαμαράς να τον αξιοποιήσει σε κάποιο άλλο πόστο στη νέα κυβέρνησή του.

ysterografa.gr