Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: "Βαρέθηκα η Αριστερά να συμπεριφέρεται έτσι στην πατρίδα μου... δεν φοβάμαι τις εκλογές. Αλλά δεν μπορώ να βάλω και το πιστόλι στον κρόταφο του Τουρισμού."


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έδωσε χθες (21.06.2013) στο REAL FM και το δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο την εξής ραδιοφωνική συνέντευξη:

Π: Καλό μεσημέρι κ. Κουίκ.

Κ:Καλό μεσημέρι κ. Παπαδόπουλε.

Π: Θα ήθελα παρακαλώ το σχόλιό σας για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως για τη συζήτηση η οποία αφού φούντωσε από χθες το βράδυ σχετικά με την πολιτική ρευστότητα και το αν αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Κ: κ. Παπαδόπουλε θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά υπεύθυνο άνθρωπο και θα σας πω πράγματα τα οποία θα έλεγα αν βρισκόμουν στη δική σας τη θέση, τη θέση του δημοσιογράφου.

Αυτή τη στιγμή ο οποιοσδήποτε επιδιώκει να πάει τη χώρα σε εκλογές ΤΩΡΑ - εγώ δεν τις φοβάμαι τις εκλογές, το ξέρετε – αλλά όποιος θέλει να πάει ΤΩΡΑ σε εκλογές, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, είναι σαν να βάζει το όπλο στον κρόταφο του Τουρισμού. Θα σας πω κάτι:

Είμαι κοινοβουλευτικός υπεύθυνος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για όλα τα νησιά του Ιονίου, για το Βόρειο Αιγαίο και για τις Κυκλάδες. Δεν θέλω να μας πετροβολάει ο ταβερνιάρης ο οποίος βρίσκεται στο Πυθαγόρειο ή ο ξενοδόχος που είναι στην Κεφαλονιά ή να μας πετροβολούν στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Δηλαδή είναι ασύλληπτο τέτοια περίοδο να θέλουν να καταστρέψουν μία βαριά βιομηχανία (την οποία πιστεύουμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) και η οποία προσπαθεί σε αυτούς τους δύο – τρεις μήνες να μαζέψει ό, τι μπορεί για να αντιμετωπίσει και εκείνη την ύφεσή της.

Π: Είναι ευκρινής, σαφής, η πολιτική σας θέση. Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω πρακτικά κ. Κουίκ: Αν για παράδειγμα επαληθευθεί το σενάριο που ακούγεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να υποβάλλει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, εσείς τι θα ψηφίσετε;

Κ: Κοιτάξτε. Αντιλαμβάνεσθε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί θεωρώ ότι ακολουθεί λάθος συνταγή.

Αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να στηρίξω και αυτή την πρόταση μομφής υπό την έννοια του ότι τι θα κερδίσει;

Π: Άρα θα δηλώνατε «παρών» σε μία τέτοια περίπτωση;

Κ: Θα μπορούσα να πω και «παρών», βεβαίως κ. Παπαδόπουλε. Να σας πω κάτι; Εκ του ασφαλούς το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει ότι η κυβέρνηση θα πάρει τα 153 κουκιά σίγουρα – ενδεχομένως θα πάρει και κάποιους από τους ανεξάρτητους – αλλά οτιδήποτε είναι πάνω από 155 θα το έχει ως όφελος η κυβέρνηση και μετά (ο ΣΥΡΙΖΑ) θα το παίζει τζάμπα μάγκας. Εγώ έτσι το βλέπω. Πολιτικά ας το κάνει.

Εγώ απλά σας λέω ότι ως υπεύθυνος άνθρωπος την επιλογή που έκανε ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος χθες το βράδυ, χωρίς να βάζει κάποιο χρονικό προσδιορισμό, σε μία λιτή και πολύ πετυχημένη δήλωσή του, ότι βεβαίως πρέπει να αλλάξουμε σελίδα.

Π: Αλλά σελίδα δεν αλλάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο μας λέτε και όταν βρισκόμαστε σε τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό.

Κ: Ναι. Ακριβώς. Και θα σας πω και κάτι άλλο: Βλέπω λοιπόν ότι το θέμα ξεκίνησε κυρίως από τη στάση Κουβέλη ο οποίος είναι και αυτός σαν το Ζήκο το Μπακαλόγατο «βαστάτε με μην τον βαρέσω».

Βλέπω και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σας πω κάτι; Βαρέθηκα η Αριστερά να συμπεριφέρεται έτσι στην πατρίδα μου. Βαρέθηκα!

Π: κ. Κουίκ συγκρατούμε τις επισημάνσεις τις οποίες κάνατε.

Κ: Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι τις εκλογές. Αλλά δεν μπορώ να βάλω και το πιστόλι στον κρόταφο του Τουρισμού.

Π: Είστε σαφής. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνομιλία μας.

Κ: Και γω ευχαριστώ.