Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ EYΡΩΠΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Τα συγχαρητήρια του πρώτου πολίτη της χώρας, του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, δέχθηκαν τα μέλη του πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού.
Ο Κάρολος Παπούλιας εξήρε το μήνυμα που προκύπτει από αυτή την επιτυχία του Ολυμπιακού για όλη την Ελλάδα
 «Συγχαρητήρια. Μας δώσατε μεγάλη χαρά και ξέρετε σ' αυτή την περίοδο οι χαρές έχουν γίνει λιγοστές. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά γι' όλο τον ελληνισμό όχι για τους Έλληνες, για όλο τον ελληνισμό. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Στείλατε όμως κι ένα μήνυμα και θα σταθώ σ' αυτό το μήνυμα. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ότι η νεολαία της Ελλάδος, η νεολαία της Ελλάδος της κρίσης στέκεται με το κεφάλι ψηλά, αντιμετωπίζει αθλητικά μεγάλες ομάδες με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μέσα απ' ότι έχει ο Ολυμπιακός, όμως στέκεται όχι μόνο στο ίδιο επίπεδο, βγαίνει νικήτρια. Είναι ένα σπουδαίο μήνυμα, για μένα το σημαντικότερο μήνυμα είναι ακριβώς αυτό. Ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, ότι η Ελλάδα αγωνίζεται, ότι η Ελλάδα έχει το σθένος να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες που έρχονται πάνω της. Θερμά συγχαρητήρια. Όλα τα καλά».
Οι πρωταθλητές έστω και με ένα χρόνο... καθυστέρηση, καθώς πέρυσι δεν είχαν βρεθεί οι κατάλληλες ημερομηνίες, επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο παρέα φυσικά με το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά και... δώρα για τον Πρόεδρο!
Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού πρόσφεραν στον Πρόεδρο μια εμφάνιση της ομάδας με τον αριθμό 1 και το όνομά του, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των Πρωταθλητών και ο Γιώργος Πρίντεζης δυο εισιτήρια διαρκείας. «Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα ειδικά με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλιας. Από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Παναγιώτης Αγγελόπουλος αφού εξήγησε γιατί κρατούσε αγκαλιά το τρόπαιο, επειδή «ήταν βαρύ» ανέφερε μεταξύ άλλων μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Είναι η ύψιστη τιμή αυτή, να είμαστε εδώ Πρωταθλητές Ευρώπης και να μας υποδεχτείτε. Πιστεύουμε ότι δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σ' όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε πολύ».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Θέλουμε κι εγώ από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Εμάς αυτό που μας δίνει χαρά, αυτό που νιώθουμε είναι ότι κάναμε εκατομμύρια Έλληνες περήφανους ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση και αυτό είναι κάτι που το εισπράττουμε περισσότερο από πέρυσι! Αυτό το τρόπαιο έκανε χαρούμενο πολύ κόσμο. Το διαπιστώνουμε συνεχώς. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι χαρούμενος και αυτό μας αρκεί . Αυτό νιώθω. Σας ευχαριστούμε πολύ».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε ως «ύψιστη τιμή» τη βράβευση.
Η αποστολή της ομάδας έφθασε το Μέγαρο κατά τις 12:20 και τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης που με τη σειρά του συνεχάρη τους Πρωταθλητές και ανέφερε πόσο σημαντική ήταν αυτή η επιτυχία για όλους τους Έλληνες.
Γιάννης Ιωαννίδης: «Η αισιοδοξία, το μήνυμα σε μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή περνάει τα πάνδεινα, ότι κατάφερε αυτή η ομάδα να αποδείξει ότι όταν υπάρχει ομάδα και είμαστε όλοι μαζί ότι μπορούμε κάλλιστα να πετύχουμε πράγματα τα οποία χώρες τεράστιες δεν μπορούν να πετύχουν. Θα μείνει στην ιστορία πρώτα απ' όλα τα σκορ. Να παίξεις τελικό και να είναι σε τέτοια έκταση το σκορ, να φτάσει στους 100 πόντους είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Στη ζωή όλα γίνονται, αλλά είναι δύσκολο να ξαναγίνει. Ένας Έλληνας προπονητής, είναι ο πρώτος που πήρε, εγώ πήγα έξι φορές, τρεις τελικούς, ο Γιαννάκης πήγε δεν το σήκωσε. Τώρα χαιρόμαστε που ένας Έλληνας ανοίγει την αγορά για τα νέα τα παιδιά, ότι πράγματι είναι ικανοί και θα βρουν πολλές θέσεις και εντός και εκτός Ελλάδος. Να είστε γεροί, να συνεχίσετε έτσι μ' αυτή την αρχή και όλα θα πάνε κατ' ευχή. Ευχαριστούμε γι' όλα».