Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ «ΚΙΑΤΟ – ΣΟΥΛΙ –ΚΑΡΤΕΡΙ»


Την περιοχή της Στυμφαλίας, του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες,  συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο, προέδρους κι εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων της περιοχής.

Σκοπό της επίσκεψης αποτέλεσε η επιθεώρηση του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Κιάτο – Σούλι – Καρτέρι», προϋπολογισμού 3.000.000 € που πρόσφατα ξεκίνησε. Έργο αιχμής στον τομέα των συντηρήσεων των Επαρχιακών Οδών του Νομού, το κατέστησαν αναγκαίο τα χρονίζοντα προβλήματα και οι κακοτεχνίες που παρουσίαζε. Πρόκειται για κατασκευή έργου υψηλού προϋπολογισμού που ως στόχο έχει την αναβάθμιση της προσπελασιμότητας στην Επαρχιακή Οδό.  Προωθείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους θεσμικούς παράγοντες και τους κατοίκους της περιοχής, αφού αποτελούσε αίτημα χρόνων. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται να οδηγήσει στην αποκατάσταση του κεντρικού επαρχιακού οδικού δικτύου, σε αυτόν τον σημαντικό για τις τουριστικές διαδρομές και τις εμπορικές μεταφορές οδικό άξονα της ορεινής Κορινθίας.

Στη συνάντησή του με τους θεσμικούς φορείς, ο κ. Δέδες, είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων για το συνολικό πλαίσιο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την περιοχή με σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Έτσι, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας, η μελέτη για τα αρδευτικά του Κεφαλαρίου, που οδηγεί σε ένα κρίσιμο για την περιοχή έργο που προωθεί μια διαφορετική διάσταση στον τομέα της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της πρωτογενούς παραγωγής γενικότερα, σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Δήμου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η ωρίμανση της μελέτης για τα αρδευτικά Στυμφαλίας, έργο που αναμένεται να υποβοηθήσει  την αναβάθμιση της παραγωγής  στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Παράλληλα, έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, συμπληρωματικά αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα στο Μικρό και Μεγάλο Βάλτο.
Πριν την αναχώρησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε τα αιτήματα των προέδρων κι εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για οδικές και συγκοινωνιακές παρεμβάσεις, αλλά και μικρότερα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα που μπορούν να δώσουν άμεσες απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες εντός των ορίων του Δήμου.
DSC_0540..JPG            Σε δηλώσεις του ο κ. Σταματόπουλος, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή του και τη συνεργασία του με τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε τα αιτήματα του Δήμου και των πολιτών του και ανέφερε πως κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε ορισμένα έργα να υλοποιηθούν μέσω συνέργειας Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Από την πλευρά του ο κ. Δέδες δήλωσε πως προσωπική του πεποίθηση και κατεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας σε ότι αφορά τον προγραμματισμό έργων, παραμένει η συνεργασία με τους Δήμους και τους εκπροσώπους των Αυτοδιοικητικών θεσμών που αφουγκράζονται καθημερινά τις ανάγκες του τόπου τους, με σκοπό τις βέλτιστες λύσεις και τα πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη για το Νομό.