Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τριάρα στην Επανομή ο Ηρακλής, «αγγίζει» κορυφή


Άνετα ο Ηρακλής, 3-1 την Επανωμή Ο Ηρακλής έχει πάρει φόρα και δεν σταματά. Kαθάρισε εύκολα εκτός έδρας την ουραγό Αναγέννηση Επανομής με 3-1, πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη του και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, που φιλοξενεί αργότερα στο ντέρμπι της 39ης αγωνιστικής τον Ολυμπιακό Βόλου.
Τα κύριο χαρακτηριστικό της 39ης αγωνιστικής είναι ότι όλες οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, είτε απευθείας μέσα από τις τρεις πρώτες θέσεις, είτε τη μία από τα πλέι οφ ανόδου, εύκολα ή δύσκολα κέρδισαν. Παράλληλα, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του φετινού μαραθώνιου της Football League, ουσιαστικά κλείδωσαν οι θέσεις στην πρώτη επτάδα.  
Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Football League διατηρήθηκε ο Ηρακλής τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και πλέον μπορεί να θεωρείται από τα φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Superleague.
.Ο Σιατραβάνης στο 23’ άνοιξε το σκορ για τον «γηραιό», με τον Νατσούρα δέκα λεπτά αργότερα να κάνει το 2-0 και ουσιαστικά να καθαρίζει για την ομάδα του.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα για το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι στο 68΄ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σιατραβάνη έκαναν το 3-0 για να έρθει ο Παπατζίκος στο 82’ να μειώσει για την ομάδα του.

ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΩΜΗΣ: Μαλαμής, Νταντάμης, Τζόσουα Σίλβα (62΄ Δραγανίδης), Καρτάλ, Μωυσίδης (69΄ Κουκουλέκης) , Σαμουηλίδης, Παπατζίκος, Μπαλασάς, Τζανδάρης, Αναστασίου, Κουλίδης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Βαγγελόπουλος, Νατσούρας, Τσερκέζος, Λόπεθ, Παληγεώργος Γ. (26΄ Ντατίδης), Τάι, Σουλίδης (77΄ Στεφανίδης), Γεωργίου (46΄ Ισαάκ), Σιατραβάνης, Κιρόφσκι.

Στην 3η θέση της Football League διατηρήθηκε ο Εργοτέλης ο οποίος επικράτησε με δύσκολο τρόπο 1-0 του Εθνικού Γαζώρου. Το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού σημειώθηκε από τον Μπουχαλάκη στο 18’ της αναμέτρησης που ήταν αρκετό για να δώσει και τη νίκη στην ομάδα του, που παραμένει στις θέσεις της απευθείας ανόδου.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις, Μπουχαλάκης, Ζάχορα (70' Δωματάς), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (85' Ουέλινγκτον), Γκαντιάγκα, Χρυσοφάκης (63' Χαντί)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Παπαθανασίου, Παπάζογλου (77' Νύρλος), Μερεσιώτης, Κουκόλης, Κατσαβάκης (68' λ.τρ.Καπίας), Ρεμά, Μαχαιρούδης, Διαμαντίδης, Κωνσταντινίδης, Αγγελάκας (66' Γαϊδαρτζής), Χαριτίδης

Στον έναν βαθμό μακριά από την πρώτη τριάδα έμεινε η Καλλονή η οποία μπορεί να είχε δύσκολο έργο επί του Πανσερραϊκού εκτός έδρας ωστόσο πήρε μία μεγάλη νίκη επικρατώντας 3-1 και παραμένοντας ζωντανή στη «μάχη» τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Λέσβου ήταν ο Κάντζι ο οποίος στο πρώτο μέρος με δύο προσωπικά γκολ ουσιαστικά, έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του. Στο 15’ ανοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους για να κάνει το 2-0 στο 44’.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 50’ με τέρμα του Κόντου, ωστόσο στο 75’ ήρθε ο Γάλας να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να διώξει το άγχος από την ομάδα του.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Λουκινί, Δ. Τριανταφύλλου, Κ. Τριανταφύλλου, Καρασαλίδης, Μπριλάκης, Παντελιάδης, Παρασκευαϊδης (72’ Σιάκκας), Σίμιτς, Τοντόροφ, Κόντος, Στεφανίδης
ΑΕΛΚ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Κώτσιος, λαμπρόπουλος, Χωριανόπουλος, Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (59’ Γάλας), Μανούσος (53’ Κριπιντήρης), Ντιμπαλά, Κάντζι (80’ Βλαστέλλης).
 Ο Παναιτωλικός κέρδισε στην Εύβοια τον Ηρακλή Ψαχνών 1-0 και η Νίκη Βόλου καθάρισε εύκολα τον Θρασύβουλο 2-0. Οι τρεις αυτές ομάδες βρίσκονται στους 66β. κι απέχουν έναν βαθμό από τον τρίτο Εργοτέλη και δύο από τον δεύτερο Ηρακλή.
Από επεισόδια στιγματίστηκε η αναμέτρηση της Λάρισας με τον Βύζαντα Μεγάρων στο «AEL FC Arena» .
Συγκεκριμένα, στο 42ο λεπτό, ο Δημόπουλος των γηπεδούχων μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα από αμυντικό των φιλοξενούμενων, με τον διαιτητή Σελεμίδη να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον άσο της Λάρισας για «θέατρο». Αυτή ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Δημόπουλο, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Άμεσα, περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΛ «βούτηξαν» στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και έφτασαν απειλητικά μπροστά από τον πάγκο της ομάδας, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Έπειτα από περίπου 15 λεπτά έντασης, η κατάσταση ηρέμησε, οι παίκτες και ο διαιτητής επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίστηκε κανονικά η αναμέτρηση…που έληξε με νίκη 1 - 0 των γηπεδούχων.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Αναγέννηση Επανομής-Ηρακλής 1-3
Εργοτέλης-Εθνικός Γαζώρου 1-0
Δόξα Δράμας-Φωκικός 1-1
Νίκη Βόλου-Θρασύβουλος 2-0
Λάρισα-Βύζας Μεγάρων 1-0
Καλλιθέα-Καβάλα 2-2
Πανσερραϊκός-Καλλονή 1-3
Ηρακλής Ψαχνών-Παναιτωλικός 0-1
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Πιερικός 3-1
Απόλλων-Ολυμπιακός Βόλου 19:00 (ΟΤΕ3)
Ρεπό η Παναχαϊκή