Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Προβάδισμα του αριστερού συνασπισμού στην Αλβανία

rama
Προβάδισμα στον αριστερό συνασπισμό της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα απέναντι στο συνασπισμό της δεξιάς που ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση του Ιταλικού Ινστιτούτου “Piepoli” για λογαριασμό της τηλεόρασης “Vision Plus”.
Σύμφωνα με την 4η κατά σειρά δημοσκόπηση, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, ο αριστερός συνασπισμός θα εξασφάλιζε 50,5% των ψήφων, ενώ ο δεξιός 42%.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για το κάθε κόμμα ξεχωριστά, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης θα εξασφάλιζε 42,5% των ψήφων και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα 37,5%. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα και το νεοσύστατο Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα του πρώην Πρόεδρου της χώρας Μπαμίρ Τόπι από 5% το καθένα και το υπερεθνικιστικό κόμμα Ερυθρόμαυρη Συμμαχία μόλις 2,5% τον ψήφων, που δεν του επιτρέπει να περάσει το κατώφλι της νέας βουλής, αφού το όριο για εκπροσώπηση είναι 5%.
Στην ερώτηση τι θεωρούν ως πιο μείζον θέμα, το 48% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι η ανεργία, ακολουθούν το υψηλό κόστος ζωής με 13,3% και η διαφθορά με 7%.

ysterografa.gr