Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τραγωδία στη Ζαχάρω: Πνίγηκε εξάχρονο παιδί το παρέσυρε το κύμα

tholo
Τραγωδία στη Ζαχάρω όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εξάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του από πνιγμό το μεσημέρι του Σαββάτου.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία  των  Κάτω Ταξιαρχών (ανάμεσα στο Νεοχώρι και το Θολό Ζαχάρως). Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι πήγε για μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία μαζί με την γιαγιά του και τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια του. Καθώς κολυμπούσαν η γιαγιά μαζί με τα τρία εγγόνια, λίγα μέτρα μακριά από την ακτή, ξαφνικά ένα κύμα τους παρέσυρε με αποτέλεσμα να τους μεταφέρει στα βαθιά.
Εκεί ήταν που ο μικρός Γιώργος προσπάθησε να κρατηθεί από τη γιαγιά του μαζί με τα δύο αδέλφια του, που άρχισαν να φωνάζουν βοήθεια.
tholo1

 Τα τρία αγγελούδια, προσπαθούσαν να κρατηθούν από τη γιαγιά τους κι εκείνη με τη σειρά της κατέβαλλε προσπάθειες να τα έχει κοντά της. Στο σημείο, τυχαία βρέθηκε ένας κάτοικος των Ταξιαρχών μαζί με τη γυναίκα του, που κι εκείνοι είχαν αποφασίσει να κάνουν περίπατο στην παραλία.
Μόλις ο άντρας είδε τη γυναίκα με τα τρία παιδιά να παλεύουν με τα κύματα, κάλεσε αμέσως σε βοήθεια το χωριό και ρίχτηκε στη μάχη για να σώσει τη γυναίκα με τα παιδιά.
 Αμέσως έφτασαν περίοικοι που με σχοινιά κατάφεραν να βγάλουν από το νερό τα δύο μεγαλύτερα παιδιά το δεκάχρονο κορίτσι και το οκτώ ετών αγοράκι και τη γιαγιά τους.
Για τον εξάχρονο, Γιώργο όμως όλα είχαν τελειώσει... Το αγοράκι  παρασύρθεικε από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρό περίπου χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που έκαναν μπάνιο.
 

Πηγή: patrisnews.com - . ilialive.gr