Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Αυγερινός προτείνει “Ελιά” αλά ελληνικά, με ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και… ΣΥΡΙΖΑ


Paraskevas-Avgerinos1Την… απαγορευμένη κουβέντα, αυτήν δηλαδή που ενοχλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη σημερινή ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους ανοίγει ο Παρασκευάς Αυγερινός με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, καθώς το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της “ομάδας των τεσσάρων” που άνοιξε τον δρόμο στον Κώστα Σημίτη για την πρωθυπουργία και τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, προτείνει τη δημιουργία μιας “Ελιάς” αλά ελληνικά, με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς και… του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παρασκευάς Αυγερινός δηλαδή πηγαίνει πιο μακριά την πρόταση Βενιζέλου για συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, επισημαίνοντας με νόημα ότι μια τέτοια πολιτική συμμαχία στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να θεωρείται ρεαλιστική χωρίς τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, που στη δεδομένη συγκυρία είναι το κόμμα το οποίο πρωταγωνιστεί στην Κεντροαριστερά.
“Δεν ξέρω αν η Ελιά πέτυχε στην Ιταλία για να την αντιγράψουμε, σίγουρα όμως αυτό που περιμένω είναι ένα ευρύ προοδευτικό σχήμα, που να γίνει και ρυθμιστής της πολιτικής ζωής. Και κάτι ακόμα: Ελιά στην Ελλάδα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει και τι υπόσχεται για το αύριο”, σημείωσε με έμφαση ο Παρασκευάς Αυγερινός στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε ακόμη να παραδεχτεί ότι, στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα γινόταν πρόεδρος του Κινήματος και μετέπειτα πρωθυπουργός.

ysterografa.gr