Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης



Τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της βιοποικιλότητας, της γεωθερμίας, της διάβρωσης των ακτών και της υφαλμύρωσης των υδάτων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Κ.Β.Α.Α.), εξέτασαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς και Απόστολος Παπαφωτίου, καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Β.Α.Α. κ. Βασίλειο Κωστόπουλο, τον κ. Ηλία Δάνδολο, μέλος του ΔΣ του Ε.Κ.Β.Α.Α. και τον κ. Βασίλειο Ζοραπά από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013.

Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έθεσαν τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου αφενός για την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων της Πελοποννήσου, αλλά και την ορθή διαχείρισή τους και, αφετέρου, για την καλύτερη προετοιμασία, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, με κύριο άξονα την έρευνα, την έξυπνη εξειδίκευση και την καινοτομία.

Ο κ. Κωστόπουλος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε την ανάγκη «περιφερειοποίησης» του Ι.Γ.Μ.Ε., που ανήκει πλέον στις δομές του Ε.Κ.Β.Α.Α., με 13 Περιφερειακά γραφεία, ώστε και καλύτερη συνεργασία να επιτυγχάνεται στους άξονες προτεραιότητας όπως τους θέτουν οι Περιφέρειες και αμεσότερη αλληλεπίδραση.
Θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των δράσεων που θα αναληφθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ε.Κ.Β.Α.Α. και το Ι.Γ.Μ.Ε. ειδικότερα, και οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Περιφερειακό Συμβολούλιο.